بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Isnin, 13 April 2015

Aplikasi dropbox mudah untuk simpan gambar

Assalamualaikum

Saya hendak kongsi pengetahuan mengenai aplikasi dropbox untuk mereka yang belum tahu betapa mudah dan selamatnya aplikasi ini.

Saya mula tahu mengenai dropbox bila AI belikan saya iPad. Tapi masa tu saya cuma download aplikasi dan masukkan gambar yang ada di iPad. Ok.. setakat itu sahaja.

Bila saya nak suruh orang buatkan photobook sekali lagi saya gunakan aplikasi dropbox. Maksudnya aplikasi dropbox ini boleh di download ke dalam pc, laptop, iPad, tablet dan handphone selagi kita menggunakan internet. Faham ke?

Aplikasi ini link antara satu sama lain. Macam facebook.. buka di mana-mana keluar benda yang sama. Macam biasa yang baru nak download kena register dulu guna e-mail. Sudah register dah boleh guna. Bolehlah masukkan semua gambar ke dalam tu. Buka laptop. Boleh simpan gambar yang ada dalam tu ke dalam dropbox.. dalam handphone pun sama. Click sahaja gambar dan simpan dalam tu. Nak buat auto save pun boleh. Lihat dibahagian setting. Jangan lupa download aplikasi dropbox dahulu ke dalam handphone anda.

Boleh create seberapa banyak folder. Senang nak cari gambar. Bukan setakat gambar. Video, document pun boleh disimpan. Saya banyak guna untuk simpan gambar. Yang menariknya bila kita simpan gambar, susunan gambar teratur ikut gambar yang kita ambil.

Sangat mudah dan sangat membantu. Gambar-gambar yang ada di dalam tu boleh kita e-mail dan share di mana-mana. Menarikkan. Ok, harap membantu.

7 ulasan:

  1. assalamualaikum, dah lama sy guna dropbox di pc,mmg terbaek utk simpan files..terutama dokumen penting mcm assignment waktu study dulu, ni baru tahu ada utk android version.tq for sharing.

    BalasPadam
  2. Salam, dtg menjengah bila ada sedikit kelapangan. Walau jrg bertamu, ingatan itu tetap ada dikalbu. gd sharing ni, tq

    BalasPadam
  3. Salam UI.. atie pun ada guna dropbox ni..memang bagus utk simpan gambar2.. :)

    BalasPadam
  4. Assalam ros,
    he3
    iols pun bertahun pakai dropbox
    tapi untuk sharing file koje dengan bos sajork he3
    kat komputer ni pun bos yang setup kan3
    iols tau pakai ja :P

    BalasPadam
  5. dopbox~ macam senang tapi try pakai sat haritu jadi pening... mueheheheh (^___^)

    kena blajaq lagi ni

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...