بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 5 Mac 2015

Koleksi Lego Iman

Assalamualaikum

Hobi baru Iman. Kumpul koleksi lego pula. Ok juga.. senang nak bawa pergi mana-mana. Biasa dia pilih 'siapa' dia nak bawa keluar jalan-jalan ;-).

Keluar je nak beli lego. Erm.. sementara ada ni boleh la ikutkan. Hobi ni buat dia lupa pada iPad / tab dia. Walaupun sebelum ni kurang dah pegang. Sekarang dah tak pegang langsung.

Dah sekolah ni.. pegang buku la. Alhamdulillah rajin juga buka buku. Tapi umi kena duduk sebelah la.. ajar dan dengar dia baca.

Kalau nak cari board / papan untuk susun koleksi lego tu. Boleh beli di pasar karat / flea market di Amcorp mall. Baru ni pergi situ saya nampak dan suruh AI beli. Senang boleh susun setempat dan tak bersepah. Nampak lebih menarik.

6 ulasan:

  1. Assalam ros,
    main lego bagus untuk develope otak anak
    iols dah coba nak bagi anak iols
    tapi dia tak minat
    last2 yang tinggai kepala ja la, kaki kanan ja la, tangan kiri ja la he3

    BalasPadam
  2. menarik jugak ni
    asah kreativiti iman :)

    BalasPadam
  3. bijak Iman...
    Buat turn kwn2 lego dia jalan-jalan...

    BalasPadam
  4. kanak2 mmg bagus kalau main permainan mcm ni sbb dia blh brfikir sndiri, tp kadang2 harga pun mcm xlogik jugak kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beli yg murah je ni.. yg mahal tu mmg rasa sgt tak logik hehe

      Padam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...