بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 26 November 2014

Nama baru beberapa jalan di Kuala Lumpur

Assalamualaikum

Penamaan semula atau nama baru bagi beberapa jalan di Kuala Lumpur dikatakan akan bermula pada 26 November 2014. Penamaan semula ini bagi menggunakan nama-nama Raja yang pernah bergelar sebagai Agong. Kena ingat nama-nama baru ni. Walau jalan sama tapi bila orang sebut nama baru rasanya baru-baru keliru juga.

Isnin, 24 November 2014

Oakley warehouse sales

Assalamualaikum

Lagi cerita tentang warehouse sales. Kali ni oakley pula. Brand mahal-mahal amat berbaloi beli semasa murah ;-). Ini bukan iklan berbayar ya.. teringat AI sebab dia suka pakai sunglasses oakley. Harganya makin mahal sekarang. Sayang juga duit nak beli ;-). Takde rezeki AI sebab masih belum balik. Nak belikan takut tak kena citarasa.

Khamis, 20 November 2014

Tefal Warehouse Sales Petaling Jaya

Assalamualaikum

Berita baik buat peminat barangan tefal. Bermula 21-23 haribulan November 2014 tefal ada membuat jualan gudang untuk barangan dapur dan elektrik yang terletak di Petaling Jaya, Selangor. Diskaun sehingga 70%.

Happy shopping 😉

Jumaat, 14 November 2014

Selfie monopod & bluetooth shutter murah

Assalamualaikum

Sesiapa yang suka selfie tu.. ada tawaran murah monopod dengan shutter di Lazada. Cuma RM18 sahaja. Murah sangat. Saya beli dulu mahal. Berganda-ganda harganya. Siapa yang belum ada tu boleh la beli. Shutter tu yang best :-)

Shopping melalui Lazada lagi

Assalamualaikum

Seronok pula shopping online dengan Lazada ni. AI pun sampai tegur.. banyak shopping dengan Lazada hehe. Beli yang murah-murah je.. rasa hati terpanggil-panggil tu memang beli la ;-).

Ada 4 barang lagi yang di shopping. Tapi harga lepas diskaun tu memang setandinglah dengan barangnya. Kalau tengok harga sebelum diskaun tu mahalkan. Faham ke maksud saya ;-).

Macam comel je

Assalamualaikum

Tajuk 'macam comel je' sebab Iman suka juga sebut perkataan tu ;-). Terikut-ikut sepupu-sepupu dia. Kelakar bila dia sebut macam tu pada ummi dengan ayah dia. Saja nak menyakat. Comel je kan..

Ayat dia yang tahan tu.. "umi ni.. macam comel je.. macam cantik je". Ummi dia senyum je la.. walau dalam hati tak berapa suka sangat ayat tu sebab teringat video yang jadi viral tu ;-).

Sebenarnya nak tunjuk aksi comel Iman ni.. saja je buat aksi macam tu. Comel je kan aksinya tu ;-).

Superhero ;-)

Assalamualaikum

#throwback lagi... jalan-jalan jusco bukit raja Iman ternampak superhero. Walau tak tengok tv superhero2 ni.. tapi dia tahu itu superhero ;-). Biasanya yang dia sebut ironman.. batman.

Ummi dia pun rajin layan. Bukan senang nak jumpa kan ;-). Gambar lagi satu tu di Amcorp Mall :-)

Santai di pantai remis

Assalamualaikum

Cerita beberapa minggu yang lepas. Masa tu tiba-tiba terfikir nak bawa Iman tengok laut. Saya pun suka laut. Rindu kalau lama tak tengok ;)

Lewat juga sampai sini. Hari Sabtu ada pasar malam. Penuh kereta. Lepas tengok laut kami singgah pasar beli kuih. Sedap betul kuih-kuihnya. Iman pun suka.

Lepas maghrib baru balik. Sini ok juga kemudahan awamnya. Bolehla dari takde.

Ahad, 9 November 2014

Kenapa ada katak dalam blog ni

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu. Ada sesiapa sudi bagitau tak kenapa ada image katak dalam blog ni. Apakah bendanya tu.. terima kasih :-)

Selasa, 4 November 2014

Di hari persandingan adik Mar

Assalamualaikum

Hari Ahad baru ni saya bersama mak, iman dan kawan kolej saya ila menghadirkan diri ke jemputan perkahwinan adik bongsu mar di AU4 Keramat, Kuala Lumpur.

Selesai makan dan bergambar kami ke Jusco Wangsa Maju. Tak plan pun beli barang tapi terbeli juga la.. permintaan 'abang' sorang ni. Erm.. macam-macam dia nak.

Lepas shopping pergi tasik titiwangsa pula.. bawa iman main layang-layang yang memang ada dalam kereta dengan naik motor mainan yang ada di situ. Sempat lagi iman beli 'kucing'.

Pukul 6 kami gerak hantar ila. Lepas maghrib terus balik klang. Makan malam dulu, sampai rumah mak mandikan iman. Kemudian baru balik rumah.