بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 11 Disember 2014

Pertama kali terbang bersama Malindo

Assalamualaikum

Demi memenuhi permintaan Iman yang nak naik kapal terbang. AI suruh saya booking tiket. Lokasi mendarat tu saya yang pilih ;-). Dah lama tak pergi Langkawi.

Saya terus je masuk website Malindo check tiket sebab niat nak naik di Subang. Harga tiket sehari sebelum fly rasanya dah murah. Jadi terus booking. Tak tengok pula harga tiket yang lain. Teringin nak naik Malindo sebenarnya ;-).

Esoknya kami lewat ke airport. Jadi tak sempat nak ke tempat parking kereta. Sementara ada rezeki ni, AI guna khidmat valet parking. Sehari RM120. Kalau parking biasa harga antara RM30-50.

Ok sambung pengalaman bersama Malindo. Disebabkan kapal terbang ni guna kipas, jadi terbangnya tak tinggi sangat. Seronok sebab nampak pemandangan di bawah. Masa balik tak dapat tengok. Awan tebal. Pilot sampai elak-elak awan. Best juga.. tak rasa kalau naik kapal terbang besar ;-).

Masa terbang dapatlah air mineral yang dalam cawan kecil tu bersama sebungkus biskut yang kecil. Ok la kan. Harga tiket termasuk free luggage 15kg. Harga tiket dari Subang ke Langkawi pergi balik booking sehari sebelum terbang RM594 untuk kami bertiga. Tak ambil insurans ;-).

Kalau awal.. mesti murah lagi kan. Seronok sangat Iman. Best katanya. Siap buat thumbs up. Bukan satu tangan tapi dua :-). Esok kita naik lagi ya.. tengok betapa mesra kapal terbang. Umminya penakut kapal terbang ;-).

2 ulasan:

  1. Kakcik belum ada pengalaman naik Malindo Air. Akan cuba satu hari nanti... :)

    BalasPadam
  2. Assalam Ai,
    teringin jugak nak naek malindo
    asik2 si AA sajor kan3 he3

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...