بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 25 April 2014

Application softnet waktu solat untuk handphone

Assalamualaikum

Cuma ingin berkongsi maklumat application dalam handphone yang sangat menarik. Cuma perlu download dan akan berfungsi secara automatik tanpa perlu setting.

Bawah ni mesej yang saya terima dari whatsapp. Boleh tengok apa keistimewaannya. Handphone akan di 'mute' secara automatik masa azan selama 10 minit.

Saya ada 'perkongsian' software terbaik utk pengguna android phone.

Satu apps "Softnet. Waktu solat" yg diperkenalkan oleh staff saya....
Saya suka apps nih sb
1) ada selawat sblm masuk waktu so kita alert
2) selain solat 5 waktu dia ada peringatan utk solat tahajud n solat dhuha! Waktu sahur n waktu imsak jugak!
3) azannya lembut menyentuh kalbu
4) ada doa selepas azan
5) azannya tepat waktu ie sama dgn azan local masjid
6) dia akan adjust sendiri setiap kali kita travel
7) boleh adjust volume
8) boleh locate qiblat jugak...
Ingenuis kan...subhanAllah byk sungguh pahala apps developer nih dpt....selamat mencuba!

Check out "SOFTnet Waktu Solat" - https://play.google.com/store/apps/details?id=softnet.waktusolat.com

5 ulasan:

  1. bunyinya mcm best je..tapi nset iman xcnggih ag

    BalasPadam
  2. bagus ni..senang kalau nak travel mana dah tahu waktu solat

    BalasPadam
  3. nak cuba install tapi masalahnya hp cap ayam.hehe

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...