بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Isnin, 20 Januari 2014

Umobile internet RM68 sebulan dengan 5GB + 5GB data

Assalamualaikum

Akhirnya boleh bernafas dah iPad ni dengan UMobile internet prepaid. Baru je beli simcard khas untuk internet semalam yang dimasukkan dalam WiFi. Top up dan pilih pakej broadband RM68 untuk 5GB. Dapat pula tambahan lagi 5GB, maka jadilah 10GB. Besarkan... Tengah ada offer ni sehingga 31 Januari 2014. Cepat rebut peluang :) macam iklan berbayar je bunyinya.. padahal percuma ;) bolehlah update iPad yang dah lama minta di upgrade. Size untuk update software 1.6GB. Bila nak update sebelum ni tak boleh, asyik suruh guna WiFi je. Padahal sama je bayarnya RM68 sebulan. Itu lah lebihnya... Sebab 10GB :)

Sekarang line telefon dan internet dua-dua guna UMobile. Suka lah UMobile sebab saya pilih dia ;) jadi jangan nakal-nakal nanti beralih arah pada yang lain ;) Setakat ni alhamdulillah puashati. Jimat duit telefon dan cepat. Ambil pakej RM48 sebulan dapat 2GB, 100 minit masa berbual dan 30 sms percuma. Berapa kali nak ulang pun tak tahulah hehe..nak bagi panjang ayat sikit ;) manalah tau ada yang tak tahu lagikan...

Nak tengok semua pakej Umobile internet klik sini. Untuk broadband pula klik sini. Dua-dua link tu akan pergi ke Umobile website.

12 ulasan:

  1. Salam UI..
    Penggunaan Umobile kat sini blm meluas.. klu ada, nak jugak cuba..skrg ni dok guna celcom tpi tu lah, asyik slow je..

    BalasPadam
  2. kalau kat tempat saya maxis paling laju..sekarang guna maxis basic hotlink tu laju juga kalau time saya malas nak buka lappy :)

    BalasPadam
  3. Di rumah, kakcik guna Unifi. Dalam kereta pulak kakcik guna Celcom PortaWifi RM50 sebulan.

    Sesekali kakcik guna data untuk hp dari Maxis RM18 sebulan...

    BalasPadam
  4. Rose kenalah guna yg terbaik kalau tak sangkut-sangkut nak berbual dgn ayah Iman yg jauh tu..

    BalasPadam
  5. U mobile saya penah paksi mmg linenye ok kat kl tp bila pindah perak linenyer tenggelam timbul jadi skang saya guna maxis...

    BalasPadam
  6. wah menarik..tapi saya baru gn bb..lain.yg ada line di kg saya..ehe

    BalasPadam
  7. Nur guna umobile juga..tp amik paling murah.... :)

    BalasPadam
  8. Macam best je... tpi jat sini umobile teruk lh.. huhu

    BalasPadam
  9. wah, boleh BW selalu la lepas ni :)

    BalasPadam
  10. Untung nya dpt smp 10gb..lpas nih leh bw puas2

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. jom try one xox plan plak-simkad dia pon 7.80 jew..

    500mb RM18 (30HARI)
    1.5 gb RM29.90 (30HARI)

    0179224471 tk simkad onexox
    (pengedar sah)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...