بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 8 Disember 2013

Banjir terburuk Malaysia

Assalamualaikum

Jumlah mangsa perpindahan banjir dari skrin berita TV9 malam tadi yang dikatakan jumlah paling ramai dalam sejarah banjir di Malaysia

Masih lagi mood banjir walaupun tempat saya alhamdulillah tidak mengalaminya. Kesian melihat  keadaan mereka di sana. Moga cepat pulih. Banyak belanja yang perlu dikeluarkan oleh mereka. Dengar berita PM bagi RM500 untuk mangsa banjir. Bank juga diminta tangguh proses bayar balik pinjaman. Moga banyak lagi bantuan yang mereka terima.

Ramai yang mengharapkan mangsa banjir di beri khemah agar lebih selesa. Kalau saya pun tak selesa juga. Kesiankan.

Dari dulu memang kagum dengan keprihatinan Tengku Puan Pahang, Tunku Hajjah Azizah ini kepada rakyat. Gambar ni saya ambil dari Facebook. Katanya Tunku turut membantu memasak dan makan di penempatan banjir. Sangat merendah diri. Perasaan yang perlu ada pada semua pemimpin.



7 ulasan:

  1. moga semuanya cepat kembali pulih seperti sediakala...

    BalasPadam
  2. nmpk tersusun dan selesa khemah di jepun tu kan..alangkah baiknya klu ada di Malaysia..pemimpin kita kena take note abt this

    BalasPadam
  3. Klu mcm diberi khemah tu rasa nya lbh sesuai..sbb yg bekeluarga tak lah segan sgt..lebih selesa pd anak2. ..moga cepat lah kembali pulih..teruk sgt banjir k a li ni..respek pd Tengku Puan Pahang..btl2 berjiwa rakyat. .

    BalasPadam
  4. Sedih tgk gambar2 yg kwn2 post dlm FB... hanya mampu doa jer dari jauh

    BalasPadam
  5. Kak ina tak dapat bayangkan keselesaan diorang kat dewan tu..lebih2 lagi kalau yang tak sihat dan anak kecik...harap tahun depan kerajaan kita lebih bersedia dari awal...

    BalasPadam
  6. salam ukhwah dari saya..dan follow sekali :)

    semoga ada hikmah di sebalik kejadian..dah moga cepat berlalu..

    BalasPadam
  7. Banjir kali ni mmg terukkan..sama2 kita doa moga keadaan pulih seperti sedia kala...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...