بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 29 November 2013

Umpan anai-anai DIY beli secara online

Assalamualaikum


Beli online melalui http://pestgrave.webs.com/

Rasanya dah hampir sebulan beli umpan anai-anai ni. Saya tahu mengenai umpan ni melalui komen pembaca blog ni juga. Terima kasih kerana berkongsi info. Cumanya pembaca tersebut tak beritahu mana nak beli. Saya cari kedai hardware tapi tiada. Akhirnya google dan jumpa. Memang semuanya jual online. Lepas tengok-tengok, ambil keputusan beli melalui website di atas. Jauh juga rupanya. Dipos dari Perlis.

Memang kena sabar guna umpan ni. Saya ambil masa 2 minggu baru nampak banyak anai-anai keluar dan mati. Mulanya macam kecewa juga. Tak pastilah sama ada koloninya dah mati semua. Kena tunggu lagi. Tapi mengikut kaedahnya dalam masa 3 minggu semua anai-anai akan mati.

Jika ada sesiapa nak tahu lebih lanjut, boleh pergi ke website di atas tu. Di situ ada kaedah dan caranya. Tertarik nak beli sebab katanya kaedah umpan anai-anai ni boleh mematikan semua anai-anai yang ada. Sembur 3 bulan sekali pun tengok sama je. Jadi cuba yang ini pula.


UI: Terima kasih Nur Liyana

Nur Liyana berkata...
First time baca blog akak. Rumah saya pun ada anai2. Saya sembur sendiri je. Tapi tak tahan setiap bulan kena buat. At last rujuk google cari umpan anai-anai.. Saya guna termites diy tak silap.. Kotak warna hijau... Alhamdulillah menjadi.. Tapi kena sabar.. Kena letak kwsn laluan anai2. Tak silap saya 21 hari baru anai2 tu takde.. Sebelum cukup 21 hari tu , tak sanggup nak tgk anai2 berkerumun makan umpan, menitik2 anai2 jatuh. Geli. Naik bulu roma. Pastu macam magic takde sampai sekrang...bulan 12/2012 saya letak. Till now takde. Lega. Saya tak jual.. Mungkin ni pun boleh guna.. Tq

5 ulasan:

  1. oo..baru tahu ni..

    umah nur dulu ade anai2 gak..dekat poko pelam..mmg risau melarat masuk kerumah..

    bila tahu tu, hari2 abah sembur ridsect...

    BalasPadam
  2. skrang ni, alhamdulillah..xde dah anai2..

    BalasPadam
  3. woo macam ni rupanya umpan anai2..umah sy banyak lipas n semut..ada tak umpannya?hehe

    BalasPadam
  4. Kt mane nk beli ye...tlg info

    BalasPadam
  5. tetap..tak beritahu mana beli.,,hahaha,,..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...