بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 6 November 2013

Berhijrah ke UMobile sebab jimat

Assalamualaikum

Pakej prepaid UMobile. Klik gambar untuk lebih jelas.

Baru-baru ni saya ambil simcard umobile dalam WiFi dan masukkan dalam handphone sebab kredit Maxis yang baru je top up tu dah habis. Tukar sebab terasa juga dengan Maxis, top up je habis duit. Kemana hilangnya pun tak tau. Lebih 10 tahun dengan Maxis. Kini masa untuk berhijrah ke rangkaian baru. Win win situation.

Mula saja-saja, sebab simcard UMobile tu masih boleh guna. Tapi terus kekal. Cuma baru ni AI top up untuk plan internet jadi tak boleh nak buat call. Untuk whatsapp, LINE, Hangouts, facebook, twitter (rangkaian internet) tiada masalah. Tapi takpe boleh top up duit untuk buat panggilan.

Saya pernah buat entri tentang UMobile sebelum ni DI SINI. Adik beradik lain pun ada dah bertukar ke UMobile. Untuk telefon pintar memang berbaloi dengan UMobile. Sangat Jimat. Line pun tiada masalah. Sebab ada 3G.

Saya kerap guna WhatsApp, LINE dan Hangouts bila berhubung dengan AI. Dengan UMobile kita boleh pilih plan mana yang kita nak. Dari RM18 hingga RM48 sebulan termasuk buat call dan internet.  Jimatkan?

Dulu 012 sekarang 011 ;) apa pun Maxis prepaid bagus bila kita berada di overseas. Ceruk mana orang call pun boleh dapat sebab line tu akan bertukar. Contoh masa pergi Perth, akan keluar signal Vodafone. Dubai.. lupa dah.. di Iraq pun masih boleh terima. Kalau nak ke luar negara, boleh tukar simcard Maxis untuk sementara ;)

Cerita di atas berkisar talian prepaid ya..

13 ulasan:

  1. dah beli simkad u mobile nk guna tenet..tp lum pakai lagi..

    BalasPadam
  2. Dah macam duta pulak ye Rose.. tapi kalau baik apa salah kongsikan dgn kawan-kawan ye tak?

    BalasPadam
  3. ohh sy tak pakai smartphone.hehe

    BalasPadam
  4. ira pun guna umobile, tp postpaid.
    umobile kita byr apa yg kita guna. sama jgk la.. da lama guna maxis. tp sbb bil maxis selalu je bnyk sedangkan penggunaan sedikit, ira terminate je maxis.

    BalasPadam
  5. saya internet guna bb maxis, phone guna celcom sbb boleh cakap lama x mcm maxis

    BalasPadam
  6. Macam-macam pakej kan. Terserlah pada individiu

    BalasPadam
  7. oh Bagus plak Umobile ni kan UI.. sini pengunaan nya masih belum meluas....setakat pemerhatian sini msh ramai yg guna Celcom & DG.. Maxis pun kurang...

    BalasPadam
  8. bagus juga..kalau boleh berjimat cermat nie...kan..?

    BalasPadam
  9. Nur pun dah lama pakai umobile ni..mmg tenet dia setakat ni paling murah.. :)

    siap dapat panggilan percuma lagi.. :)

    BalasPadam
  10. Rmai yg pkai umobile... Tapi sy still setia dgn celcom... Mls dh nk tkar2 no... Huhu

    BalasPadam
  11. U mobile kat kg ok x kak? Sy tak tau nak beli pakej mana... Tgh pilih ni.. Sbb ada kata u mobile kat pekan jer ok... Huhuhuhu

    BalasPadam
  12. Line ok je. Line internet tak pasti pula sbb akak pun baru guna. Belum lg online d kaw kg ;)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...