بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 8 Oktober 2013

Kaunter JPJ JPN Imigresen buka hingga 9.30 malam di UTC Sentul

Assalamualaikum

Hari yang panjang semata-mata untuk buat lesen memandu AI. Entah di mana letaknya, tak ingat dan kesudahannya buat report kata hilang. Buat report takde masalah, yang bermasalah nak buat lesen baru. Mulanya ke JPJ Padang Jawa. Bila parking dah penuh dah tentu dalam pun penuh. AI masuk juga. Beratus-ratus nombor.

Google kawasan terdekat. Ada di Petaling Jaya. Tapi tak sure area mana, terus ke Maju Junction Kuala Lumpur. Sampai situ... pun ramai juga. Memang tak sempat. Orang di kaunter cadang suruh ke UTC Sentul (Bandar Baru Sentul). Katanya situ buka hingga 9.30 malam.




Kaunter JPJ dan JPN di tingkat 3. Kaunter imigresen di tingkat 1

Baru pertama kali masuk sini, selalu lalu je.. sebab bangunan ni betul-betul depan flat DBKL Seri Perak. Rumah kawan saya. Rupanya bangunan ni ada perkhidmatan yang memudahkan orang ramai. Boleh kongsikan pada yang lain. Tak ramai sangat orang, mungkin tak ramai tahu.

Waktu operasi 8.30 pagi - 9.30 malam
Waktu rehat 1 - 2 petang, Jumaat 12.45 - 2.45
Sabtu dan Ahad buka juga

13 ulasan:

  1. Oklah weekend pun bukak, memudahkan org ramai berurusan

    BalasPadam
  2. oh siap ada mini UTC yer. Baru tahu!

    BalasPadam
  3. dlm gmbar tu nmpk UTC Sentul tu cam tak ramai. Ok la camtu. Xde nak buang masa sgt.

    BalasPadam
  4. ok sgt kalau tutup malam,pengalaman sy di jpj padang jawa sgt frust la.parking full n no beratus smp petang tak dapat turn jugak.

    BalasPadam
  5. tq for info ye
    salam perkenalan dari ida ye
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni no528

    BalasPadam
  6. bagusnya buka smpai malam..senang org nak berurusan...:)

    BalasPadam
  7. sekarang n lesen dh baru macam id card tu pasal semua jpj penuh,tak boleh renew kt pej pos rasanya..:)

    BalasPadam
  8. xpernah lg ke utc tuh.tp kalau buka smpai mlm memang sgt memudahkan... :)

    BalasPadam
  9. ohh..senanglah mcm tu kan..
    mudah kerja...

    BalasPadam
  10. Pagi tadi system offline! Leceh lol!

    BalasPadam
  11. Urusan tukar milik kenderaan (motorsikal) boleh buat kat jpj di utc ke?

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...