بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 1 September 2013

Khasiat cincau boleh turunkan tekanan darah tinggi

Assalamualaikum

Baru tahu cincau banyak khasiat dan kelebihan

Pernah terbaca dalam Facebook sebelum ni, testimoni seseorang yang telah memberi ibunya makan cincau untuk menurunkan tekanan darah. Setelah mengamalkannya beberapa hari. Tekanan darahnya turun dan kembali normal. Lepas tahu, cincau juga kini menjadi makanan pilihan saya. 

Setelah google ternyata cincau juga bukan sahaja menurunkan tekanan darah tinggi tetapi banyak khasiat lain. Seperti untuk meredakan demam panas, sakit perut (mual), penyakit Vertigo, masalah sembelit, cirit birit, kolesterol, leukimia, mencegah kanser dan banyak lagi. Info lanjut di sini (sumber)

Daun yang menghasilkan cincau

Tertanya-tanya juga cincau diperbuat daripada apa? dari sumber di atas, ada gambar dan cara membuat cincau. Semoga entri ini bermanfaat buat semua.

10 ulasan:

  1. Dofollow blog ni
    Oooohhhh boleh le amalkan, sedap jugak cincau ni buat bandung doda cincau... ke kena makan g2 je x leh campur dgn benda lain?

    BalasPadam
  2. Sy klu rasa perit tkkk atau rasa pns bdn cepat2 cari cincau.. Insha Allah cepat reda..

    BalasPadam
  3. oooo baru tahu cincau ning banyak khasiat jugak.. x gemar sangat cincau..tapi boleh lah try makan sekali sekala..x rugi kan..

    BalasPadam
  4. ooooooooo baru tauuu..pas ni saya pun nak minum cincau rajin rajin..

    BalasPadam
  5. sy selalu fikir yg cincau ni daunnya dlm laut macam rupai laut yg dibuat agar2 tu.hehe..

    suka minum air cincau,terutama bulan puasa

    BalasPadam
  6. klu cina, dorg mmg amalkan cincau ne...eca pena makan bos bagi...cincau tu dicampur dengan herba..kalau rasa pahit herba tu,campur madu..petua opismate bagi lah..so, far masa eca makan tu, alhamdulillah rasa segar & eca xsembelit.laju je kuar...hehehe

    BalasPadam
  7. @iza: dari testimoni makan cincau sahaja.. :) saya beli yeos cincau dalam tin. Senang minum terus ;)

    BalasPadam
  8. Yang butuh bibit & daun cincau bisa hubungi kami 082136712513 atau chasiapro@gmail.com @Trims Prabowo Jogja

    BalasPadam
  9. Saya masak cincau sendiri, beli serbuk cincau kat fb:utarahomemadecincau

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...