بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 29 Ogos 2013

U Mobile broadband WiFi prepaid alternatif line bermasalah

Assalamualaikum

U Mobile Broadband

Baru beli broadband ni semalam. Alasan beli sebab line Maxis tak clear sangat di rumah. Jadi susah AI nak buat call guna internet dari sana (iraq). Jadi belilah U Mobile Broadband ni yang berharga RM379 (termasuk 5gb kuota untuk tempoh sebulan). 5 orang boleh guna dalam 1 masa. Maklumat lanjut sila klik sini

Setakat ni guna untuk handphone ok. Laju juga. Untuk iPad belum guna lagi. Baru belikan. Tapi semalam dua orang adik online sekali guna handphone oklah. Kelajuan 21 Mbps. Saya ambil prepaid mudah sikit nak stop bila-bila masa. Boleh top up ikut suka ikut kuota yang kita mahu. RM48 (2GB), RM68 (5GB). RM28 pun boleh (500MB).

Simcard boleh masuk dalam handphone kalau mahu. Tapi tak perlu rasanya sebab broadband ni boleh bawa mana-mana. Cuma perlu charge baterinya sahaja. Masa beli tak charge lama baterinya. Jadi bateri cepat habis bila guna. Kalau di rumah saya plug in je. Senang.

Belum lagi berjaya buat voice call di rumah sebab line internet tempat AI tak berapa ok. Jadi tak pasti lagi usaha ni berjaya atau tak. Nak tukar line lain selain Maxis, mungkin tidak :) Pengguna setia gitu. Dari mula pakai handphone guna Maxis. Kalau handphone boleh masuk 2 simcard mungkin boleh. Tapi dah terbeli satu je simcard boleh masuk. Nak beli lain rasa membazir sebab baru beli. Kenapalah tak terfikir masa beli :(

Harap usaha ni berbaloi...


UI: (update) Alhamdulillah.. berjaya juga akhirnya!

4 ulasan:

  1. saya pakai U Mobile juga..tp untuk panggilan je lah hehe

    BalasPadam
  2. KA masih setia dgn celcom hehehe

    BalasPadam
  3. Celcom ada juga KA. Guna di iPad ;) simcard kecil payah sikit nak kongsi2

    BalasPadam
  4. celcom, digi, maxis...semua eca sapu..umobile xlagi,sebab payah nak cari kat sini..mcm tunetalk jugaklah...skrg kt uma pakai streamyx,sebab line lain satu apa pun xde kat uma eca...broadband kasi adik pakai, rezeki lah..bagus eh umobile?

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...