بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Sabtu, 1 Jun 2013

Repair skrin iPad retak @ pecah di Pertama Kompleks

Assalamualaikum

Rupa baru iPad yang telah ditukar. Gambar semasa sedang menunggu AI solat di Busana (bangunan baru) yang terletak berhampiran bangunan Medan Mara, Kuala Lumpur.


Semalam kami pergi Pertama Kompleks untuk tukar skrin iPad yang dah lama retak dan pecah di hujung belah bawah. Yang paling teruk sebelah kanan. Dah retak seribu. Ada ceritanya dalam entri INI.

Sampai Pertama terus cari kedai yang saya pernah tanya untuk survey harga melalui Email. Tahu tentang kedai ni melalui google. Sambil menunggu tempoh 1 jam untuk siap. Saya pergi cari cover iPad yang baru. Yang lama dah uzur dan kurang ciri-ciri keselamatan. Terkejut bila cover yang sama (brand Mercury) saya tanya di dalam Giant berharga RM150, di Pertama Kompleks cuma RM65 selepas ditawar (harga asal RM70). Tertarik dengan cover ni sebab menutupi semua bahagian tepi iPad dan ianya lembut.

Kos ganti skrin iPad RM220 (termasuk upah). Tapi disebabkan getah keliling skrin rosak juga kena tambah RM20. Dah tukar skrin baru kenalah letak skrin protector yang baru juga. Kosnya RM20 juga. Dulu masa beli di Apple RM80. Jauh betul bezanya. Rasa membazir je duit. Begitu juga cover iPad. Beli di luar lebih murah. Biasalah tu kan.. jika ikut brand.

Sesiapa yang nak repair skrin iPad atau segala jenis brand dan gadget bolehlah pergi ke kedai yang beralamat seperti di bawah. Hasil kerjanya memuaskan.

WAP IN TELESHOP
Lot G88 Ground Floor
Pertama Complex
Jalan Tuanku Abdul Rahman
50100 KL

Person in charge: Ada

Office Number: 03-22028589 / 03-26975868
Handphone no: 012-2369916

31 ulasan:

  1. Terima kasih atas prkongsian ..akak pun tgh intai2 nak cari cover iPad baru yg lebih murah....

    BalasPadam
  2. dah lama tak g pertama... murah juga rega cover tu yer..

    BalasPadam
  3. Salam...

    Selamat sket kan dah tukar skrin yg pecah...

    Saya punya smartphone pun pecah skrin, mula2 ingat ok je, tapi bila swipe2 jari b'darah, bahaya...

    BalasPadam
  4. dah tukar ye skrinnya..molek dh la lepas ni n selamat bagi iman..:)

    BalasPadam
  5. memang murah plak bila repair di luar kan?.. TQ info.. boleh gak suruh kengkawan sekitar KL ke kedai tu nti bila ipad bermasalah...:)

    BalasPadam
  6. Assaoamuala
    Assalamualaikum ummi...perkongsian yang baik...:)









    BalasPadam
  7. murahnya cover..sini semua 100 keatas..
    Nur cari cover note..sini mahal..
    nanti nak pegi tempat akak ni la.. :)

    BalasPadam
  8. thanks kak share.
    boleh ke sini nanti.dekat sangat dgn saya

    BalasPadam
  9. screen yg akak tukar tu original tak? screen mini ipad saya pecah :( tengah mengagau intai dlm bloggers katmana nak tukar screen mini ipad

    BalasPadam
  10. @elly jamsari: kalau tanya... diorang kata original. Setakat ni lepas tukar mmg tiada masalah.

    BalasPadam
  11. Salam,

    Thanks for the info. Semalam I pad I pecah skrin nya, terpecah sebab di letak dalam beg dan di humban kan ke dlm Kargo Air Asia. Terus pergi ke PERTAMA , costnya :- IPAD 2 Black Digitizer RM 95, IPAD 2 LCD 195 , IPAD 2 LCD BEZEL RUBBER WHITE RM 20, IPAD 2 ANTENNA WIFI RM 30 , LABOUR CHARGES RM 70, Total RM 410 , Jaminan SAtu Bulan...waduhhhhhhhh

    BalasPadam
  12. Terima kasih... Atas perkongsian maklumat, tgh mencari kedai tukar skrin ipad nie..

    BalasPadam
  13. tukar skrin ipad 2 ngan sy 150 je.. PM

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo ipad jap2 mati knpe ek?da pening nak charge je..bole on jap je.pastu mati balik
      .

      Padam
  14. lau kedai selalu iklan harga murah. Tp bila dtg kedai. Getah tukar, LCD dlm rosak, casing bengkuk... tu yg sampai 200++ tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. call saya 0132121213 nk tukar kaca dpn shj..lcd semua still ok.

      Padam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  16. saya gak ni..utk repair ipad mini screen pecah...kalau ade sesape yg tau bole buat bole contact saya 0123549909

    BalasPadam
  17. lcd screen dh pecah.. xtau kt mne nak repair.. klu ade spe2 yg tau tlg info ea.. samsung tab 3 lite 3g.. thanks..

    BalasPadam
  18. lcd screen dh pecah.. xtau kt mne nak repair.. klu ade spe2 yg tau tlg info ea.. samsung tab 3 lite 3g.. thanks..

    BalasPadam
  19. lcd screen dh pecah.. xtau kt mne nak repair.. klu ade spe2 yg tau tlg info ea.. samsung tab 3 lite 3g.. thanks..

    BalasPadam
  20. Info yg berguna ni screen ipad zino baru je terhempas sebentar tadi ...ada yg kata ribu2 nak ganti..

    BalasPadam
  21. TELEFON MUDAH ALIH ANDA BERMASALAH???

    Skrin pecah?
    Speaker rosak?
    Masalah untuk cas?
    Bateri cepat habis?
    Stuck?
    Virus?
    Home button masalah?
    Masuk air?
    Upgrade software?

    Usah khuatir...
    Dapatkan khidmat pembaikan dari kami secara 'on the spot' bagi kawasan Kuala Lumpur dan Selangor*.
    ___________________________________________

    Sila hubungi nombor +60102417040 untuk maklumat lanjut.. (Sms/whatsapp/call)

    www.facebook.com/doubleamobilerepair
    ___________________________________________

    BalasPadam
  22. Terima kasih kerane share tip, saya pergi ke WAP IN teleshop dan repair Ipad saya, 1/2 jam dah siap, murah,cepat dan teliti hasil kerja, definitely recommend to all.

    BalasPadam
  23. Kalau repair lcd samsung galaxy s4 brapa agak ye?

    BalasPadam
  24. Not recomended. Lepas pasang screen longgar.dah 3 kali pg sama ia hasilnya. Sampai button home pun rosak. iPad mini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. So, apa jadi dgn ipad kini tu skrg...

      Padam
  25. Screen ipad mini pecah. G mac xde istilah repair. Sign contrak trayin rm1080.00 dpt ipad mini ori baru. Balik fikir2 semula. Agak2 klu buat kat liar brp kena ya...

    BalasPadam
  26. saya punya baru je pecah sapa2 yg boleh tolong sila whatsaap saya.. terima kasih. urgent.. 017-2421190

    BalasPadam
  27. Any problem boleh whatsapp saya 011-11979717 untuk any masalah iphone anda. Harga murah gila.
    Area KAJANG | BANGI | UKM

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...