بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 18 Jun 2013

Nokia C3 boleh WhatsApp rupanya

Assalamualaikum

Tak sangka telefon Nokia C3 boleh WhatsApp. Kawan saya (Zana) yang beritahu. Biasalah orang jarang pegang handphone ;) Guna untuk call dengan sms je. Kadang RM10 sampai tamat tempoh tak habis guna. Ada masa cepat juga habis ;)

Berangan juga nak tukar handphone lagi canggih. Tapi masih mampu mengawal nafsu :) iPad dah adakan? Jadi tak perlu membazir. Bagus tak fikir macam tu ;) Yang ada ni masih mampu berjasa. C3 pernah tersenarai dalam 10 teratas telefon pintar (tengok masa google). FB, Twitter, Email dan macam-macam lagi application ada. Nak buka dan update blog pun boleh. Nak tahu lebih tentang C3 boleh tengok Di SINI. Suka Nokia sebab tahan lasak. Jatuh banyak kali pun sihat ;)

Kalau dah suka kata apa pun tak dengar (biasalah tu kan?) Sebelum merapu lebih panjang. Lihat saja cara nak install application WhatsApp ni dalam handphone C3.

Kita akan terima mesej macam ni jika ada yang invite kita guna WhatsApp. Jadi hanya perlu klik atau search http://whatsapp.com/dl/ untuk download application ni. Invitation dari kawan dah delete. Jadi invite mak dan suruh mak forward message ni. Nasib free sms untuk Maxis semalam ;)

Dah siap. Tak tahu duduk kat mana WhatsApp tu (macam saya). Pergi ke Apps (application) > Extra, Jumpalah icon WhatsApp kat situ. Bolehlah ber WhatsApp. Nak upload gambar profile pun boleh. Mudah je.

Tengok pada sms dalam gambar tu. WhatsApp Messenger boleh digunakan untuk Android, iPhone, Nokia, Blackberry dan Windows. Ada pun jarang juga guna. Kawan saya Zana tu je yang hantar message. Itupun masa baru-baru download :) Orang kata jimat. Sesuai lah untuk yang kerap bermesej.

UI: Untuk pengguna hotlink boleh apply internet melalui *100# untuk jimat kos.


13 ulasan:

  1. kwn sy pun sibuk soh sy upload sbb sy pun pakai nokia c3 kikikiki .. sampaikan dia kata sy ni ketinggalan.. yg sebenarnya malas nak upload mcm² kat hp tkt berat .. selagi blh sms dan call dah okk jer pd sy.. kalau x silap kokoatalk pun blh .. idaklah sy terai lagi.. hihihihihihi ...

    BalasPadam
  2. haha..baru tau gak ni..akak sy guna hp ni...

    BalasPadam
  3. nokia mmg lasak... puas hati guna

    BalasPadam
  4. seriously? hehe, thanks for the info *baru tau =D* .

    BalasPadam
  5. tq share info ni yer , ramai yg tak tau lagi !

    BalasPadam
  6. wah.. blh try ni. terima kasih berkongsi.
    cuma nk tnya, kita kene sentiasa ada internet ke br blh whatsapp?
    hehe.. ira pn ketinggalan jgk. :)

    BalasPadam
  7. As salam Kak Ruse,

    Apa khabar? Iman sihat?

    Dekat sini kami takde hati nak pakai hp canggih... tambah lagi bila byk tmpt yg tak selamat & mudah mencuri perhatian ni... ada juga berangan nak pakai smart phone yg baru bila balik for good nnt... kat sini semua hp, brg kemas tinggal kat rumah je... faktor keselamatan...hiks

    BalasPadam
  8. eh yeke... baru tau ni.. sy pun guna hp tu jugak.. hihii

    BalasPadam
  9. wah..info baru ni..:)
    Nokia mesra pengguna..

    BalasPadam
  10. nokia c3 bley la.sy nokia cap ayam.huhu

    BalasPadam
  11. yo ke ?
    baru tahu jugak ni.hihi

    utk blog sy pernah guna c3 tp lambat la.
    baik guna samsung.

    BalasPadam
  12. skrang nokia dah canngih.. :)

    BalasPadam
  13. mcm best je nokia c3 ne....harga pun le tahan kan?

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...