بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Isnin, 3 Jun 2013

Kamera digital murah Olympus Stylish VG-165

Assalamualaikum

Tunjuk kotak je.. ;) kami pilih warna hitam

Ini merupakan digital kamera yang ketiga sejak ada Iman. Yang sebelum ni habis terjatuh dan rosak. Sebelum ni beli brand Sony, sekarang beli Olympus pula. Pernah juga guna brand Olympus sebelum ni. Hasilnya lebih kurang sama dari segi kejelasan gambar. Ini yang kedua harga murah AI beli. Sebelum ni AI beli brand Sony di Abu Dhabi. Harganya RM200 lebih juga.

Model Olympus VG-165 ni baru ada di pasaran dan harganya murah sahaja RM270. Termasuk memori kad 8GB. Sebelum ni plan beli yang harga RM249. Tapi disebabkan tiada stok di kedai yang kami pergi tu. Jadi ambil model ni. Lebihnya dari segi megapixel. Yang ini 14MP dan yang murah sikit tu 12MP.

Baru resmi masa pergi stadium Shah Alam baru ni. Oklah gambarnya. Kalau berkesempatan boleh tunjuk gambar yang diambil melalui kamera ni.

Di bawah ni cerita tentang kamera ni. Copy paste je ;)


VG-165

Slim body with 5X optical zooming.
Incorporating full line of basic functions.

The VG-165 is a slim camera incorporating a 14-megapixel CCD and a 5X optical zoom lens beginning from a focal length of 26mm. In spite of its compact size, it is blessed with an impressive selection of functions, including movie recording and Magic Filter functions

Stylish camera with 5X optical zooming from 26mm

A stylish, compactly designed camera that you can take along anytime, anywhere. Main features include a 5X optical zoom lens from 26mm, DIS (high sensitivity) image stabilization for reducing camera and subject shake, and movie recording capability in the AVI Motion JPEG formats.
  • * 35mm camera equivalent
  • * The maximum recordable size of each movie file is 2 GB.
Stylish camera with 5X optical zooming from 26mm

10 ulasan:

  1. Kakak pun suka guna compact camera senang nak bawa masuk handbag Rose. Kakak punya Lumix dah lama dah tak ingat bila beli... selagi tak rosak pakai ajelah...

    BalasPadam
  2. camera compact senang, bole hangkut ke mana jer...

    BalasPadam
  3. assalamualaikum ummi...bestnya dpt kamera baru...:)

    BalasPadam
  4. camera kompat lebih senang nak angkut kemana2 kan .. berbanding dslr .. uishhhh kena tukar nie ekkee

    nanti letak pic dari olympus nie yeee

    BalasPadam
  5. wah! kamera baru.. boleh snap pic Iman banyak2...
    murah plak tu..berbaloi:)

    BalasPadam
  6. wah...camera baru..best..best

    BalasPadam
  7. wahh...cantik jugak camera tu...
    yg penting mesra pengunakan.. :)

    BalasPadam
  8. lepas ni lg bnyaklah gambar iman blh amik, senang kalau pakai kamera compact mcm ni..

    BalasPadam
  9. tumpang bertanya? berminat nak beli kamera ni.
    tapi kat mana boleh dapat harga macam kat atas?

    BalasPadam
  10. @mr-rayyan: kami beli di pertama kompleks. Lupa nama kedai. Boleh cuba cari di tingkat 1. Kedai jual kamera terletak bahagian dalam. Kawasan kedai jual pakaian.

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...