بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Sabtu, 22 Jun 2013

Aplikasi LINE dalam iPad


Rasanya ramai dah tahu tentang aplikasi LINE ni kan? Pada yang belum tahu boleh klik pada link di atas tu. Aplikasi LINE boleh dimuat turun dalam: 

Mobile
iPhone / Android /
Windows / BlackBerry
NOKIA Asha
PC
Windows / Mac OS X /
Windows8

Menarik juga aplikasi ni, fungsi lebih kurang sama macam WhatsApp. Seronok bila boleh download dalam iPad. Caranya mudah saya. Pergi application dan cari LINE, kemudian install. Masa install dia akan minta nombor handphone untuk hantar verification code. Jadi taip sahaja nombor handphone anda. Dan confirmkan code tersebut. Dah siap. Selain tu, ada juga diminta alamat Email.

Aplikasi ni ada free voice call. Saya belum pernah cuba lagi. Jadi tak boleh nak cerita. Dah suruh AI download. Mudah nak berhubung dan jimat. Sekarang ni guna WhatsApp. Jimat juga. Tapi kalau boleh voice call lagi seronok. Lagi pun free.

Image lebih menarik berbanding WhatsApp.

3 ulasan:

  1. mmg membantu eh kak, nnt nak soh suami sy buatkan kat hs sylah.. jimat sikit... buat kat 2 hs sekali

    BalasPadam
  2. ingatkan kat android je kan..rupanya mcm2 pun boleh..ni nokia pun boleh.. :)

    BalasPadam
  3. whatup pun tak sempat explore lagi, dah ada line pula... terasa sgt ketinggalan zaman.. huhhuhu

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...