بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 21 Mei 2013

Cara nak tidurkan Iman

Assalamualaikum

Tersenyum tengok gambar Iman ni. Gambar ni saya agak Faris (anak adik) yang ambil. Mesti Iman buat-buat berlakon tidur. Jarang lah nak tengok tidur tersenyum macam tu ;)

Gambar sekadar hiasan je ;) Sekarang Iman sedang tidur lagi. Nak tidurkan Iman ni, ummi dia mesti kena tidur juga (berlakon, kadang-kadang tertidur sama). Selagi dia tengok ummi dia tak tidur selagi tu lah dia berjaga walau mata dah tak larat nak buka. Bila jadi macam tu, mula lah ada je yang tak kena.

Macam tulah caranya siang dan malam. Kalau pergi rumah mak atau adik (sesiapa je), memang dia tak tidur siang. Kalau ada orang datang rumah pun sama. Walaupun dah mengantuk.

Sebenarnya seronok nak main sebab tu tahan mata. Kalau kat rumah tak puashati agaknya kalau dia tidur, ummi dia jaga. Ragam anak macam-macam ada :)

4 ulasan:

  1. ahhaha manissnyeeeeeeeeee senyuman aiman ;)

    BalasPadam
  2. heheh UI bace ni kite sengeh dah sebab kite SAME!!! kene pure2 tido..dah tido due orang ni hadoii berjoget ibu die buat keje..aman tanpe perang buat keje :D

    BalasPadam
  3. firas pulak nak tido mesti nak mama ada sebelah sebabnya nak syusyu. Risau betul la, cikgu dah nak keja ni. Firas plak masih tak nak berenti menyusu badan. Dah ajar minum fm dalam botol, tapi bila nak tido dia akan cari yg cap gantung jugak. camno nak buat yer? huhu

    BalasPadam
  4. sama la..alya kene ada mama jugak(hari mama ad kat rumah la)and kalau nk dia tdo lama, kita kene tdo sekali ngan dia..kalau tak, xsampai 30min dh jaga...huhu

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...