بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 21 April 2013

Line internet Celcom sedang bermasalah ke?

Assalamualaikum

Bermula bulan 3 baru ni.. line internet Celcom slow. Saya ada cerita dalam ENTRI INI. Memang saya ada due 1 bulan. Jadi lepas bayar ok. Minggu ni line internet mula buat hal yang sama. Mula-mula loading laju bila dah hujung slow sangat. Jadi hairan juga saya. Saya check balik status akaun saya. Ok. Itupun saya bayar lagi sampai dah terlebih sebulan.

Saya fikir mungkin saya dah terlebih kuota. Walaupun saya jarang online sebenarnya. Berbanding dengan pengalaman sebelum ni. Banyak gambar saya upload, buka YouTube dan sebagainya. Tapi line ok sahaja. Ini pengalaman yang paling teruk setelah bertahun-tahun.

Saya cuba nak tahu. Adakah Celcom sedang upgrade sistem mereka. Bila buka facebook Celcom, ramai juga tak puashati sebab line slow. Tapi tiada jawapan dari pihak Celcom. Susah juga macam ni. Adakah sebab line dah terkena demam pilihanraya? Mula lah fikir yang bukan-bukan ;)

Saya harap masalah ni cepat selesai. Kalau tak ok juga... terpaksalah tukar line. Mungkin sampai line dah ok atau mungkin terus di tutup. Bergantung pada reputasi line yang akan dipilih. Apa pun disebabkan dah terlebih bayar, kenalah bertahan. Rasa tak puashati tu tetap ada :(

Siapa sedang menghadapi masalah yang sama?

6 ulasan:

  1. pg jumaat lepas, lgsung tiada line, terus call 1111, mmg celcom punyai masalah sikit, pastu terus ok..

    BalasPadam
  2. dulu sy pakai celcom gak tp line slow gile..trus tutop pakai unifi jer smpai skrang..lajuuu je... :)

    BalasPadam
  3. assalamualaikum ummi....betul tu kekadang mmg ada masalah jer...:)

    BalasPadam
  4. Haaa,,sama..kadang2 ok..kadang2 tak...
    mgkin betul apa yg akak teka tu...
    celcom upgrade rangkaian kot

    BalasPadam
  5. ya sis ta pun kekadang ilang ke kadang ok.

    BalasPadam
  6. kalau kat taman rumah saya okk jer.. tp kat kg jgn ckplah mmg xde line hihihihihi....

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...