بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Isnin, 1 April 2013

Ayat al-Quran untuk hilangkan sakit kepala

Assalamualaikum

Ayat 19: Surah Al-Waqiah

Bila cuaca panas atau sistem peraliran darah tidak betul dalam badan, kita akan rasa sakit kepala. Mungkin ada sebab lain juga, seperti stress. Baru ni dah mula nak sakit kepala sebab minum air berais dan makan es teler (ais batu). Dah lama tak ambil ais sebenarnya. Ramai tahukan ais tidak elok. Tapi ada masa tak tahan juga. Kalau boleh jangan amalkan selalu demi kesihatan tubuh. Jarang-jarang bolehlah.. lepaskan keinginan ;)

Ayat di atas tu dah lama mak saya beritahu. tapi baru hari ni nak share. Sebab ternampak ayat ni di facebook. Inshaallah bila baca sakit kepala kurang. Baca sambil pegang kepala. Kalau banyak angin dalam badan Inshaallah sendawa. Kena yakin. Yang penting kita sendiri kena kawal emosi bila sakit kepala. Bila kita redha dengan sakit tu Inshaallah, cepat hilangnya. Saya suka minum air halia bila rasa nak sakit kepala. Banyaklah angin yang keluar. Apa pun kaedah rawatan. Kena yakin pada yang Menyembuhkannya.

15 ulasan:

  1. bagus nyer share sini...

    sekarang ni memang makin kerap sakit kepala...
    nanti nak amal lah

    BalasPadam
  2. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak..

    BalasPadam
  3. baru tahu ayat ni..sangat bermanfaat..

    BalasPadam
  4. bagus nie dikkk
    TQ sharing ye dik ...

    BalasPadam
  5. Boleh diamalkan ni, ayatnya pun pendek jer

    BalasPadam
  6. Insya Allah, nanti boleh amalkan.. tq for sharing :)

    BalasPadam
  7. Kalau tak yakin, pasti sukar untuk mendapat manfaat, kan?

    BalasPadam
  8. alhamdulillah share dengan kawan2.. :)

    BalasPadam
  9. assalamualaikum ummi...alhamdullilah mekcih...:)

    BalasPadam
  10. TQ sharing Ummi Iman...insyaAllah boleh diamalkan..
    yg penting kena yakin pada ayat2 Allah ni..:)

    BalasPadam
  11. TQ sharing sis, memang bermanfaat

    BalasPadam
  12. boleh diamalkan pada yg selalu sakit kepala..ikhtiar yg mujarab,Insyaallah..:)

    BalasPadam
  13. Salam, terima kasih kerana share. Alhamdulillah. Ayat AlQuran mmg mujarab. saya tadi sgt2 sakit kepala. dah terkeluar.. pastu jumpa blog ni terus amalkan ayat dari surah AlWaqiah dan surah ALhasyr. dah surut sakit kepala. Allah Maha Penyembuh!Amin

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah. Saya amalkan juga. Pernah baca pada adik. Alhamdulillah

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...