بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 15 Mac 2013

Tengah keluar duit... ATM blackout

Assalamualaikum

Rasa nak cerita juga kisah semalam. Baru pertama kali berdepan dengan masalah macam ni. Tapi mood saya alhamdulillah ok je semalam ;)

Alkisahnya draw duit di mesin ATM CIMB di Econsave dekat dengan rumah. Iklan sekejap... Tiap kali nak draw mesti ada tangan lain nak tekan sama (Iman sayalah tu). Masa duit nak keluar tiba-tiba boleh blackout pula mesin tu. Malang sungguh. Masa tu saya tunggu juga dengan harapan mesin tu 'hidup' kembali dan duit saya tu keluar. Nampaknya tiada harapan, bila dah 'hidup' duit tak keluar pun.

Saya terus call nombor 1 300 880 900 yang ada di mesin ATM tu buat aduan. Kenalah tunggu seminggu untuk dapatkan balik duit yang 'hilang'. Tadi orang bank ada call, line pula tak clear. Katanya dia dah terima report dan akan siasat (macam polis pula) kes saya ni. Dia akan call lagi lepas dah siasat apa yang berlaku. Kalau betul bank akan masukkan balik duit tu dalam akaun. Harap cepatlah selesai.

Susah juga kalau jadi macam ni kan? Nasib ratus-ratus je.. kalaulah kena duit yang dikeluarkan itu je yang ada.. mau nangis kan? Memang tak boleh buat apalah.. nasib kurang baik. Takkan nak marah mesin ATM tu pula ;)

16 ulasan:

  1. Nur mmg risau kalau jadi macam ni..
    pernah terjadi, alhamdulillah...
    duit mmg masuk balik...

    sabar ye kak..
    dua tiga hari nanti masuklah duit tu

    BalasPadam
  2. hadoiii...bt nya time tu urgent nk guna duit, haru jugak kan?

    BalasPadam
  3. ish..hadoi,..nak marah mesin tu jugak boleh ???..huhuhuh..mmg gabra kalau saya sbb tak pernah terjadi dan minta tak akan terjadi laa..

    mg perkara ini dapat diselesaikan dan duit dapat kembali,...yer..kak.. :D

    BalasPadam
  4. aritu pernah jadi kat suami.tapi nasib baik tak keluarkan lagi duit.

    BalasPadam
  5. As salam Kak Ruse,

    Marya pernah melalui kejadian yg almost similar... tp bukan ATM, masa tu nak masukkan duit (byk jgklah) tiba2 CDM mesin tu boleh blackout tanpa mengeluarkan slip pembayaran sb dah full.. mengigil juga lutut... terus call help line... selang 2-3 hari duit dah selamat dibank inkan... alhamdullillah... jgn risau cctv ada... dan biasanya mesin akan ada last report & nama pun mesin mesti canggih dah hehehehe... insya'Allah ada rezeki nnt tu ;))

    Iman bijak nak tekan2 jgk ek! :))

    BalasPadam
  6. itulah risikonya guna mesin

    BalasPadam
  7. perkara cmni jarang berlaku.mmg dh nak terkena pada ummi iman.sy tak pernah berlaku cmni setakat kad tertelan n duit tak keluar tp resit keluar ada la..tp bila refer ke bank ok jer..

    BalasPadam
  8. tak pernah jadi lagi setakat niseriau juga kan

    BalasPadam
  9. saya tak penah lagi kena..elok jugak story kat sini..

    BalasPadam
  10. ish susah hati gak kalau jadi macam tu...

    BalasPadam
  11. assalamualaikum ummi...memang susah kalau jadi mcm ni ...:)

    BalasPadam
  12. salam..
    huk alloh, bole black out pulak.

    BalasPadam
  13. assalam, susah lah kalau jadi selalu camtu...

    BalasPadam
  14. xpernah lagi kena, tapi husband pernah draw duit tapi duitnya xkeluar sampai kesudah

    BalasPadam
  15. ratus pun banayak tu.. atm yg kat econsave tu ke.. x pernah lg kene bahaya jugak yer... yg dpn kolej wit tu mmg dH ROSAK...

    BalasPadam
  16. Fuhhh!! ratus pun banyak kak,. klaau myra pun mau berpeluh ha..
    dah le nak kena tunggu seminggu

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...