بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 10 Mac 2013

Minat angry bird dapat hadiah dari pak uda

Assalamualaikum

Seluar besar ;)

"ummi.. tidurlah" gambar lakonan dari Iman bila ummi dia nak ambil gambar.

Dah tengok gambar? Baju dan seluar angry birds di atas adalah hadiah dari pak uda (adik lelaki saya) buat Iman sebab dia tahu Iman minat sangat dengan angry birds. Sekarang dah ada 3 pasang baju angry birds. 2 pasang yang ummi dia beli murah je ;) nak pakai di rumah katakan. Yang pak uda beli ni mahal, sebab memang ada cop AB. Terima kasih ya pak uda, lain kali belilah lagi :)

Lepas dapat terus pakai bawa tidur. Besar sikit sebab untuk budak usia 4 tahun. Iman 3 tahun pun tak sampai lagi. Takpelah boleh pakai lama. Pak uda kata ini je yang tinggal. Ramai peminat AB rupanya.

Hari-hari tanya "mi.. baju A tri bird mana?" bila ummi dia tengok je muka Iman. Iman jawab sendiri "basuh" :) hari-hari kalau boleh nak pakai. Tapi ummi dia tak lah bagi. Alasannya.. basuh ;)

Iman memang minat sangat burung dari kecil. Saya hairan juga kenapa dia minat sangat AB. Saya agak sebab AB tu bulat ;) Iman minat sangat dengan benda  yang berbentuk bulat. Segala yang berbentuk bulat tak kira apa dia akan suka.

Tak kisahlah.. ummi dia kecil-kecil minat apa ya? erm.. zaman ummi dia rasanya tiada lagi pengaruh besar macam ni :) maklumlah dulu-dulu kartun yang popular ultraman dengan popeye. Mainan pula guli, tenteng, askar yang kecil-kecil tu, baling selipar, baling tin, lastik, tangkap ikan laga kat parit. Semua mainan ni memang mak marah lah kalau main. Ayatnya "awak tu perempuan.. main permainan orang lelaki, nak jadi lelaki ke?" aduh.. dah keliling semua budak lelaki, nak buat macamana. Kadang kena boikot juga dengan budak lelaki (termasuk adik beradik). "pergi sanalah.. kitorang tak nak main dengan orang perempuan" ha itu lah kisahnya. Itu belum masuk suka panjat pokok sebab dulu-dulu banyak pokok buah. Lari dari tajuk AB ^ ^ 

14 ulasan:

  1. saya dulu pun suka popeye.. kalau dah mengadap game popeye tu, mimpi pun jumpa popeye... abg2 pun kadang2 panggil saya bini popeye, regam betul

    BalasPadam
  2. bila akak sebut popeye, lama tak tgk katun tu..
    ingt lagi mak umpan, sape nak kuat mcm popeye, kena mkn sayur..hihihi....

    iman minat angry bird ye..

    BalasPadam
  3. hihihi.. budak² sekarang pengaruh tv kuatkan.. ada jer.. kegemaran bermusim... oklah ni pak uda ingat juga kat anak buah... belikan baju...

    BalasPadam
  4. ramai budak2 minat angry bird kan

    *saya dh dpt adiah tu.. thanks tau kak :-)

    BalasPadam
  5. wahh iman dapat hadiah beznya...seluar tu blh thn lama..hehe

    BalasPadam
  6. wahh..Iman suka Angry Bird.. sama lah dgn Pa'e dulu..cume skrg ni dia more pada Ultraman plak..budak2 kan..hehe:)

    BalasPadam
  7. tak pe..nnt elok je baju seluar tuu..anak2 cepat besar

    BalasPadam
  8. baju besar takpe,boleh pakai lama..angry bird mmg jadi kegilaan ramai.tp aiman tak minat sgt,dia fanatik dengan ultraman n spiderman jer..:)

    BalasPadam
  9. Budak kalau dah suka dia tak kisah pakai selalu ke apa. Rasa gembira semacam bila dapat pakai tu Rose..

    BalasPadam
  10. budak2 mmg suka sgtlah dgn AB ni ye

    BalasPadam
  11. budak2 dikk
    biasanya mereka memang akan usahakan utk dpt apa yg mereka suke .. kira untung iman dpt suar anggry birds nie ;) cantik ..

    BalasPadam
  12. popeye lama tak tgk .dulu2 je ada

    BalasPadam
  13. iman yg makin besa makin hensem..dah mcm abang2 dah tgk iman...cepatnye mase berlalu ;)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...