بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 21 Mac 2013

Khasiat Rooibos Tea untuk kesihatan

Assalamualaikum


Dah lama sebenarnya simpan gambar ni.. nak share dengan kalian tapi hari ni baru dapat nak buat. Itupun sebab takde idea nak story disebabkan fikiran dan tenaga masih lemah lepas pulih dari demam. Hilang selera makan. Berat pun dah turun 2kg. Sedih..


Boleh lihat pada label di kotak ni, isi kandungan dan kebaikannya. Untuk yang ada masalah kesihatan. Buat cair-cair sahaja dulu. Kalau tidak sakit kepala. Macam saya tiada masalah bila minum. 1 uncang 1 cawan saya bancuh. Kebaikan teh ni telah dikongsikan oleh makcik saya. Teruja, saya pun beli untuk mencuba. 1 kotak harganya RM40 lebih. Tak ingat harganya secara tepat. Saya beli di Cold Storage.

Ciri-ciri Kesihatan dan Data Analitik

Program-program penyelidikan saintifik lengkap yang dijalankan oleh banyak institusi yang diiktiraf menunjukkan bahawa Teh Rooibos Organik Health Builders mempunyai faedah-faedah kesihatan. Antaranya ialah :
  • Ia kaya dengan bahan "volatile", bebas daripada kafein dan mempunyai kandungan tanin yang rendah
  • Ia membantu bagi perkembangan tulang dan gigi yang kuat
  • Ia mengandungi elemen-elemen yang menjadikan kulit sihat
  • Ia mengandungi mangan, penting untuk sistem urat saraf yang sihat
  • Ia mengandungi besi, kalium, kaprum dan bahan galian untuk fungsi-fungsi metabolik
  • Ia tidak mengandungi asid oxalik dan oleh itu boleh dinikmati oleh mereka yang menghidapi karang buah pinggang
  • Ia baik untuk bayi yang bermasalah seperti kolik, kembung perut dan ruam lampin
  • Secara klinikal, ia kerap ditetapkan untuk ketegangan urat saraf, alah dan lain-lain masalah perut dan penghadaman
  • Ia mengandungi lebih daripada 37 anti-oksidan
  • Ia tidak mengandungi bahan aditif, pengawet dan pewarna dan ia adalah bersih dan suci. Secara umumnya, ia juga menyumbang secara purata kepada usaha untuk memanjangkan jangka hayat hidup manusia

15 ulasan:

  1. byk jugak khasiatnya ye..
    Nur baru tahu pasal tea ni...

    BalasPadam
  2. bgus teh ni....

    huhu.. 2kg turun? byk gak tu.. msti demam teruk gak ni

    BalasPadam
  3. memang bagus yan ada amalkan juga....tapi herba life punya.....

    BalasPadam
  4. demam teru ke rose..saya demam baru ni tak turun pun berat..huhuhu

    BalasPadam
  5. pernah baca khasiatnyer...

    BalasPadam
  6. Bagus yek khasiat teh ni ^_^

    BalasPadam
  7. Jarang minum air selain air masak.. kepuasannya lain menghilangkan kehausan...

    BalasPadam
  8. wah agak mahal juga ya harganya

    BalasPadam
  9. tak pernah pulak jumpa tea ni.info menarik ni..
    acaner dmm akak..harap2 dah baik ye ..

    BalasPadam
  10. gud sharing, jom teruskan amalan dgn teh rooibos dari produk k-link international. 1kotak = 40uncang RM21.50, ahli RM18.00. murah dan berpuas hati!

    BalasPadam
  11. di cosway ada. 20uncang rm14.50 harga ahli

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum dan selamat pagi..sy nk berkongsi rooibos tea organik dr health n builder nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya di talian 012-3171069 noras harga RM38 W/M RM40 E/M OR WHATAPPS JUGA terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Keistimewaan Teh Rooibos Health Builder:
      Tulen dan asli, tidak mengandungi kafein, bahan tambahan, pengawet atau pewarna tiruan. Kandungan taninnya kurang
      Mengandungi S.O.D. (Superoxide Dismutase). S.O.D. dapat meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas. Selain menghalang ketuaan, ia juga dapat memperbaiki kerosakan sel
      Membantu mengurangkan pigmen melanotik dan menjadikan kulit lebih halus
      Membantu mengurangkan peroksida lipid
      Kaya denga anti-oksida bioflavonoid yang dapat menambahkan kekuatan kapilari, meningkatkan peredaran, menghalang pendarahan dan melindungi jangkitan
      Membantu melegakan insomnia, kekejangan perut, sembelit dan bagi bayi yang menghidap kembung (kolik)
      Membantu melegakan demam, asma serta keresahan dan kegusaran
      Dapat melegakan kesan pada kulit apabila disapu terutama ruam lampin dan penyakit kulit seperti ekzema dan jerawat
      Ia adalah minuman tanpa kalori yang dapat menenangkan keadaan, dan sesuai untuk mereka yang mementingkan pengawalaan berat badan
      Baik untuk menghilangkan dahaga terutama bagi para atlit
      Bertindaak sebagai tambahan bagi kalsium, mangan dan flourida yang diperlukan tiap-tiap hari oleh kanak-kanak yang sedang membesar dan juga untuk gigi dan tulang yang kuat
      Membantu mengurangkan jumlah asid urik dalam badan
      Membantu memulihkan keletihan akibat senaman
      Membantu memelihara dan meningkatkan tahap tenaga
      Membantu membersihkan darah dalam sistem dan juga mengawal tekanan darah
      Dapat membantu mengurangkan paras kolesterol
      Dapat mengurangkan nafas berbau
      Dapat membantu mententeramkan rasa tidak selesa yang disebabkan oleh minuman keras
      Teh Rooibos HB dapat membantu:
      Membersihkan sistem darah dari keracunan dan seterusnya melancarkan peredaran darah
      Membersihkan sistem penghadaman terutama usus besar yang tersimpan kekotoran sisa
      Membuang lemak dan kolesterol yang berlebihan
      Bertindak sebagai anti-oksidan yang melindungi sel-sel dari rosak
      Melambatkan proses tua
      Membantu mempercepatkan proses khasiat makanan

      Padam
    2. Keistimewaan Teh Rooibos Health Builder:
      Tulen dan asli, tidak mengandungi kafein, bahan tambahan, pengawet atau pewarna tiruan. Kandungan taninnya kurang
      Mengandungi S.O.D. (Superoxide Dismutase). S.O.D. dapat meneutralkan kerosakan akibat radikal bebas. Selain menghalang ketuaan, ia juga dapat memperbaiki kerosakan sel
      Membantu mengurangkan pigmen melanotik dan menjadikan kulit lebih halus
      Membantu mengurangkan peroksida lipid
      Kaya denga anti-oksida bioflavonoid yang dapat menambahkan kekuatan kapilari, meningkatkan peredaran, menghalang pendarahan dan melindungi jangkitan
      Membantu melegakan insomnia, kekejangan perut, sembelit dan bagi bayi yang menghidap kembung (kolik)
      Membantu melegakan demam, asma serta keresahan dan kegusaran
      Dapat melegakan kesan pada kulit apabila disapu terutama ruam lampin dan penyakit kulit seperti ekzema dan jerawat
      Ia adalah minuman tanpa kalori yang dapat menenangkan keadaan, dan sesuai untuk mereka yang mementingkan pengawalaan berat badan
      Baik untuk menghilangkan dahaga terutama bagi para atlit
      Bertindaak sebagai tambahan bagi kalsium, mangan dan flourida yang diperlukan tiap-tiap hari oleh kanak-kanak yang sedang membesar dan juga untuk gigi dan tulang yang kuat
      Membantu mengurangkan jumlah asid urik dalam badan
      Membantu memulihkan keletihan akibat senaman
      Membantu memelihara dan meningkatkan tahap tenaga
      Membantu membersihkan darah dalam sistem dan juga mengawal tekanan darah
      Dapat membantu mengurangkan paras kolesterol
      Dapat mengurangkan nafas berbau
      Dapat membantu mententeramkan rasa tidak selesa yang disebabkan oleh minuman keras
      Teh Rooibos HB dapat membantu:
      Membersihkan sistem darah dari keracunan dan seterusnya melancarkan peredaran darah
      Membersihkan sistem penghadaman terutama usus besar yang tersimpan kekotoran sisa
      Membuang lemak dan kolesterol yang berlebihan
      Bertindak sebagai anti-oksidan yang melindungi sel-sel dari rosak
      Melambatkan proses tua
      Membantu mempercepatkan proses khasiat makanan

      Padam
  13. Kalau masih ad yang berminat dgn teh rooibos ni area kinrara puchong bole hubungi saya call-0133442211 / wassup- 0139740984

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...