بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 13 Mac 2013

Cara nak tahu blog mana yang letak link blog kita

Assalamualaikum

Alexa Traffic RankReputation
Global 1,415,384
Global Rank 
Malaysia Flag 11,206
Rank in MY 
Sites Linking In






ini trafik blog saya

Entri buat mereka yang nak tahu blog / site mana yang letak link blog kita dalam blog mereka. Caranya mudah sahaja. Setelah kita masukkan widget Alexa Traffic dalam blog. Kalian cuma perlu klik di widget tersebut dan di situ kalian boleh tengok senarai blog / link yang meletakkan blog / link kalian. Klik sahaja di nombor link (81) seperti contoh di atas tu. Keluarlah senarainya. Mudahkan? Di situ juga kalian boleh tengok pencapaian blog mereka dan entri hot di blog mereka. Sampai macam tu sekali boleh tahukan?

Ambil yang positif sahaja ok. Yang tak tahu macamana nak letak widget Alexa Traffic tu sila ke entri saya sebelum ni Cara masukkan Alexa Traffic widget. Dalam entri tu ramai yang tanya apa fungsinya kan? jadi inilah jawapannya. Kalau kalian dah letak dan klik di widget tu, kalian sendiri boleh tahu apa fungsinya.

Kadang-kadang pelik juga bila tengok trafik blog yang berbeza-beza dia antara Nuffnang, Blogspot dan Alexa :)

Akhir sekali terima kasih buat mereka yang letak link blog saya dalam blog mereka.

12 ulasan:

  1. Wah..nak cubalah...saya pya blog dah tukar design, abis semua bloglist hilang..nak kena mgadap tu yg leceh skit. maklumlah..anak2 pun nak berebut pakai sama nak kena urus kehendak mereka sama. hehehe

    BalasPadam
  2. owh mcm tu...timah kasih share yer kak

    BalasPadam
  3. ThankQ share! ;D Nak cuba jappp :)

    BalasPadam
  4. menarik.... nak buat gak la... tq share yer...

    BalasPadam
  5. menarik tapi malas nk buat...camno tu?

    BalasPadam
  6. hmmm... next time blh belajar. wah, kena tggu nxt time tu.

    BalasPadam
  7. Ummi,
    Saya datang lagi. Kali ini nak tanya kenapa tak nampak pun banner campaign yg bagu CPUV tu. kat mana ianya akan diletak atau kita kena sediakan space ke

    BalasPadam
  8. hebat semua yg tersenarai..

    BalasPadam
  9. ooo..nanti nur nak cubalah... :)

    BalasPadam
  10. dh lama letak tp malas sikit nak usha2 mana letaknya.masih lagi jauh..:)

    BalasPadam
  11. sama2 kasih :)
    saya selalu cek je...nak letak tgk la...skrg pon boleh kot..tak tahu nak up n3 apa..hihi

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...