بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 22 Februari 2013

Cara masukkan Alexa Traffic Widgets

Assalamualaikum

Alexa Certified Traffic Ranking for sfgate.com

Baru sahaja tambah widget Alexa Traffic dalam blog ni. Sebelum ni (masa baru ada blog) cuba buat asyik tak menjadi je. Tengok tutorial dalam blog orang lain pun tak boleh nak buat. Hari ni tiba-tiba pandai pula ;) Mudah je rupanya.. untuk yang belum tahu ya...

Siapa yang nak masukkan widget seperti di atas tu, cuma perlu ke website ini http://www.alexa.com/siteowners/widgets dan masukkan sahaja URL blog kalian. Kemudian copy code HTML yang diberikan dan masukkan dalam blog.

14 ulasan:

  1. Balasan
    1. Takde apa. Saja nak tau kedudukan blog kita.

      Padam
  2. a'a betoi tu.. sennag je mskkannya

    BalasPadam
  3. memang senang masukkan benda ni hehe

    BalasPadam
  4. ape kelebihan letak bende alah ni kat blog kita?huhu

    BalasPadam
  5. oooo, utk tgk rank blog... boleh cuba nanti, tq :)

    BalasPadam
  6. dh masukkan lama dh.tu pun kawan bogger gak yg advice.klu ikutkan kita ni tau menaip merapu je.hehe..

    BalasPadam
  7. assalamualaikum ummi....menarik juga ni mcm nak cuba je...:)

    BalasPadam
  8. tak letak pon link kat blog.tapi ada check gak hari tu.. dok tangga 6k keatas..haha

    BalasPadam
  9. Terima kasih..akhirnya saya dapat masukkan juga dalam blog..hehe

    BalasPadam
  10. ASSALAM...AKHIR DPT JUGA MEMASANG ALEXA WIDGET D BLOG.TQ

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...