بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 20 Februari 2013

Alpha service ke rumah

Assalamualaikum

Technician Alpha sedang gantikan fius yang dah rosak

Lagi penyelesaian dari ujian kecil sebelum ni. Setelah sebulan lebih, baru masalah ini dapat diselesaikan. Setelah puas cari contact number Alpha tak jumpa, di campur dengan balik Kelantan 19 hari. Lepas AI pulang kembali ke Abu Dhabi baru saya call kedai jual kipas minta nombor telefon Alpha. Nak beli baru lagi mahal dari repair. Baik repair je yang ada ni.

Sebenarnya call seminggu sebelum raya Cina. Tapi mereka sibuk. Hanya tarikh 19hb Februari ni je baru mereka boleh datang. Yang penting perkhidmatan mereka bagus. Masa saya call dia dah beritahu kos datang rumah RM50. Belum termasuk harga repair. Saya tanya awal-awal berapa, jangan sampai mahal dari harga kipas ;) dia pun beritahu. Setuju, terus set date.

Alhamdulillah hanya fius sahaja yang rosak. Mereka charge RM50 sahaja termasuk datang rumah. Kalau sensor yang rosak mahal sikit RM120.

Sesiapa yang ada masalah dengan kipas Alpha, bolehlah hubungi nombor ni : 03-57406666. Layanan penuh mesra di talian. Technician yang datang pun baik dan sopan santun :)

11 ulasan:

  1. siap ngan contact no. lg, huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang jika ada org mcm saya yg terkial-kial nak cari nombor utk dihubungi ;)

      Padam
  2. Caj nya tu berbaloi jugak kan..dari beli yg baru..
    Alhamdulillah dah selesai masalah kipas..:)

    BalasPadam
  3. alhamdulillah.. selesai masalah :)

    BalasPadam
  4. alhamdulillah settle masalah...lupa dh jenama kipas ape..ehehe

    BalasPadam
  5. Kalau khidmat bagus, pelanggan pun tak kedekut nak keluar belanja. :)

    BalasPadam
  6. cikgu teringin gak nak pasang kipas Alpha ni....cer komen skit ok tak guna kipas brand alpha ni, berbaloi tak dengan reganya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. beli kipas ni sebab ada emergency light. Kalau blackout taklah teraba2 :) bunyi pun tak bising. Terasa angin.. dan nampak cantik ;) ada servis pun bagus juga. Taklah rosak beli yg baru ;)

      Byk pula sebabnya.. AI yg tertarik dgn brand ni sebenarnya :) saya tak reti.

      Padam
  7. terbaik enrty ni..memudahkan sesiap yg mencari servis yg sama...
    siap no.phone akak bagi.. :)

    BalasPadam
  8. Ok jugak ye, mai servis/repair kat rumah tak mahal

    BalasPadam
  9. ok la ni rose share..nanti sng sesapa yg nk cari..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...