بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 6 Januari 2013

Iman naik beca pula

Assalamualaikum


Hari ni pergi Kota Bharu lagi. Tujuan utama nak bayar duit rumah di Public Bank. Sebelum ni tak larat dah nak jalan. Lagi dengan Iman yang tak suka dipegang. Macam biasa pergi naik kereta sewa. Sampai je Kota Bharu bila dah tak larat nak jalan naik lah beca. Sambil bagi peluang pada Iman rasa pengalaman naik beca. Tengok je gambar dia tu.. Malu pula nak bergambar.


Bila dah bergerak beca tu. Senyum-senyum sorang-sorang. Apa yang di senyumkan tak tahulah ;) Ma tok seronok nak bagi Iman rasa pengalaman menaiki kenderaan yang Iman belum naik lagi. Ada peluang bagi naik keretapi (KTM) pula. Dekat sangat rumah ma tok dengan stesen keretapi.

Balik naik bas lagi. Kali ni Iman dah tak duduk diam ;) mungkin sebelum ni tak kenal, bila dah kenal bukan main lagi. Siap main bola atas bas ;) beli masa ma tok cari barang di Mydin. Main lambung-lambung. Mujur kat tempat duduk dia je. Turun je bas, driver bas kata "buas abe" ;)

Penat sebenarnya.. tapi seronok juga lihat gelagat Iman ;) budak-budak biasalah.

13 ulasan:

  1. amboi iman mengingtkn dkt anak buah la.dy xpenah naik bas, beca n ktm bila dh dapat naek bus dok lari kehulu hilir org tgk je. drebar bus ckp nh cnfrm budak bandar

    BalasPadam
  2. zaman budak2 dulu suke sangat kalau dapat naik beca

    BalasPadam
  3. aicecece..tunduk je dia eh..
    nape malu lak tu iman..hihih.... :)

    BalasPadam
  4. Seronok Iman 'jalan-jalan', ya. :)

    BalasPadam
  5. amboi iman naik beca pulak ...naik kat mana beca tu?

    BalasPadam
  6. comel...
    alya xpernah naik beca

    BalasPadam
  7. wah..best la iman dah merasa naik beca..

    BalasPadam
  8. budak2 klu bley main mmg tak kira tmpt..hehe

    BalasPadam
  9. Iman happy dapat naik beca la tu tersengih2 :D

    BalasPadam
  10. iman, makcik yg dah berpuluh tahun nipun tk penah naek beca..kene cari mase bwk muhammad n adik explore real transports yg ade jgn jadi mcm ibu die hehe

    BalasPadam
  11. kt melaka pun ada gak.ta yg bwak .tak sampai hati nak suruh org tua tu kayuh.

    BalasPadam
  12. lepas iman ajak ummi pi melaka pula tau.. naik river cruise kat sungai tu tau ;)
    ajak ciksu skali ye ;)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...