بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 23 Disember 2012

Kena tulis ROTI atas jalan macam iklan agaknya

Assalamualaikum

Sebelum cerita lebih lanjut. Sebelum ni rasa tak kena je iklan budak perempuan tulis perkataan roti atas jalan. Nampak bijak. Tapi bahaya tu tulis ROTI atas jalan. Kalaulah ada yang tiru, haru juga ibubapa.  Banyak negatif dari positif.

Tutup cerita mengenai iklan tersebut. Alkisahnya sudah dua hari nak beli roti tapi tak dapat. Asyik terlepas je. Lepas tu saya senyum sorang-sorang. Teringatlah iklan yang diceritakan tadi. Mulanya macam tak setuju bila tengok iklan yang asyik terlepas ROTI tu. Sekali dah kena baru tau. Nak jual roti tapi bawa habis laju. Kita ni nak pakai tudung, ambil duit, belum anak sibuk nak ikut lagi.

Nak tergelak pun ada. Macamanalah orang nak beli kalau dah bawa laju macam tu. Agak-agaknya uncle roti baca tak? Rasanya kalau dia tengok iklan tu baru dia perasan agaknya ;) lepas ni kalau berjaya 'tangkap' dia. Nak bagitau kat dia "lainkali jangan laju sangat".


15 ulasan:

  1. haah, orang tunggu la barang seminit dua kan..ape daa :)

    BalasPadam
  2. Klu dah laju sgt mmg tak sempat lah kan nak beli..hehe.
    sini pun sama, uncle roti tu tiap ptg lalu sini.. tp tak de lah laju sgt...:)

    BalasPadam
  3. len kali sediakan tempat parking dia kat depan umah...mesti dia stop ctu then beli la puas2 ngan anak2...hehehehe

    salam kenalan...jalan2 dan singgah sini kejap...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lepas ni kena ckp kat dia mcm tu. Suruh berhenti jap depan rmh :)

      T.kasih. Dah singgah n follow. Tapi nak komen tak dpt.. slow. Salam kenal.

      Padam
  4. selalu mcm tu...beria2 tggu die lalu depan rumah, tapi tak lalu2...tapi kalau taknak beli, 2,3 round die lalu depan rumah...heheh

    BalasPadam
  5. hihi..itu cerita sipenjual roti...

    letak sepanduk besar2..biar dia nampak

    BalasPadam
  6. hihi...nnti dpt tangkap bgtau je uncle tu suh pelan sket

    BalasPadam
  7. orang yang jual tu pun, gak2lah bawa motor ye dah...hihihihi
    lepas ni kena siap awal2..denagr je terus keluar..hihih

    BalasPadam
  8. ekeke roti yg dijual dlm van tu ke dik ..
    kat sini dah lama x der ..
    tapi akak pernah lah beli ekeke ;)

    BalasPadam
  9. kih kih kih, kena letak papan tanda stop besar2 depan umah kot baru dapat tangkap uncle roti tu

    BalasPadam
  10. heheh samelah kat sini..nk tgk lori jual tilam..kitekan puan leceh nk sarung bagai..tgk kt tingkap jelah tak sempat nk pakai ape da sampai hujung jalan

    BalasPadam
  11. betul jgk tu kak..hehe..hrp pnjual roti pasni slow2 skt pstu bnyi lceng kerap skt..hihi

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...