بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 29 Ogos 2012

Iman sakit gigi

Assalamualaikum

Kesian Iman dah 4 hari sakit gigi. Asyik lah diketap giginya tu.. Dah bawa jumpa doktor 2 hari lepas. Doktor kata gusi bengkak. Mungkin ada bakteria.. Tekak pun sakit.. suara serak sikit lepas balik dari Kelantan. Sebenarnya confused juga gigi atau bahagian pipi belah dalam yang sakit. Sebab ada luka di situ akibat gigi. Tapi bila dia ketap gigi, rasanya memang gusi dia yang sakit. Ada masa terus menangis sebab sakit sangat. Kesian. Tak tahu nak tolong macamana. Bila sapu gel doktor bagi baru ok.

Ada tak cara lain yang boleh membantu. Nak bagi ubat tahan sakit banyak-banyak takut pula. Setakat ni bagi ubat homeopati. Dah lama tak sakit. Tu yang berisi sikit badannya. Berat sekarang hampir 13kg.

Tulah susah sangat nak berus gigi. Suruh buat sendiri tapi tak sempurna. Gigi tak rosak.. Doktor pun kata ok. Memang nampak cantik je giginya. Tapi sakit... tak tahu di mana silapnya. Nak tumbuh gigi ke? Tak nampak pula macam nak tumbuh... nak tengok betul-betul pun susah nak buka mulut. Harap cepatlah selesai masalah gigi Iman ni... Nak minum susu pun rasa sakit.

Selit gambar ni... Iman kepenatan balik dari Kelantan. Awal tidur. Kucing mainan tu sepupu AI (Ani) yang belikan masa balik raya baru ni, sebab dia tengok Iman minat sangat main kucing. Terima kasih untie Ani :)

Patung buaya tu pula saya yang beli masa pergi Pengkalan Kubor. Saya beli sebab Iman dah mula suka tidur nak peluk bantal. Masa ambil gambar ni Iman tidur sendiri.. tak sempat peluk bantal pun ;) penat sangat. Ummi dia yang ambil kesempatan letak di sebelah sebab nak ambil gambar :D, untuk kenangan Iman juga nanti.

Sakit-sakit pun aktif dan ceria. Ada masa-masa je dia rasa sakit. Ada selsema sikit. Itu pun kejap ada kejap takde. Gambar masa ni nak keluar ikut ayah dia. Disebabkan kurang sihat.. Pakaikan baju sejuk. Iman memang tak tahan aircond. Sejuk kaki tangan. Rambut baru potong... sempat iklan ;)


p.s: makin mudah pula nak update blog sekarang. Boleh copy paste je gambar... hari ni try buat boleh pula. Sebelum ni tak boleh... macam-macam aplikasi guna Google+ lah... Blogger lah... sebab tu gambar tak boleh view besar ;) sebab upload guna aplikasi Blogger. Google+ tu.. semua gambar yang kita ambil dia upload. Tu yang tak mau guna dah.. atau memang dulu tak reti hihi...

Update: Maaf, memang tak boleh copy paste ;) mula-mula view je ok. Lepas tu gambar tak keluar. Memang kena juga guna aplikasi sebelum ni. Siapa yang nak tahu boleh klik sini.

24 ulasan:

  1. tak tahu pertua sakit gigi, coz ank2 belum pernah sakit..
    kak ruse baru dgar ni pasal google+1 ni apa yg mudah tu.. nk tau jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh tgk dalam link di atas tu ;)

      Padam
  2. ala,kesian iman.kita pon kalau sakit gigi tak senang duduk dibuatnye.inikan pulak budak kecik.get well soon Iman!

    BalasPadam
  3. Ala sianla kalo bdk kecik sakit gigi..kali dh pndai kumur air garam ok jugak..si Aqeel kt umah ni mmg dipantangkan mkn sweets sbb dia ngikut mamanya..tlebih mkn manis je msti sakit gigi..so skali dua dh tkena, dia insafla takmo mkn..

    BalasPadam
  4. sian kat iman..mesti sakit..nanti lg kurus lah iman klu tak blh mkn..huhu..semoga cepat sembuh ya..

    BalasPadam
  5. alahaii siannya.. kita sakit gigi pun merana.. ni kan pulak anak2... moga iman cpt2 sembuh dr sakit gigi..

    BalasPadam
  6. huuhuhuh..gambar xkeluar laa...

    kesian..kita sakit gg pun baran.ini budak kan...tak tertanggung rasanya..kesian...

    BalasPadam
  7. seriuslah kak .. sy x blh tgk gambar² akak upload sekarang huhuhuhu .....

    dulu masa anak sy kecik sy bg makan/ minum scott warne oren khas untuk kalsium dan gigi alhamdulillah ... tumbuh geraham pun dia x merenggek².. tp dia akan baring mengereng belah gigi/ gusi yg sakit .. dah sembuh dia akan main mcm biaser good luck.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin ada software yang tak lengkap. tu yg tak boleh nak tengok.. susah jugakan tak boleh tgk gambar.

      Padam
  8. huhuh x leh tgk pic ..
    aduhh kesiann nyee iman
    kecik2 dah kena sakit gigi ..
    huhuh sakit tuu dikk
    kita org dewasa x menahan , sakit sampai ke kepala

    BalasPadam
  9. saya rasa sy memang tak boleh tgklah gambar² kat blog ni yg akak upload sekarang huhuhuhuhu ... xtaulah nape .

    BalasPadam
  10. alahai siannya iman....moga cpt sembuh yer sayang

    BalasPadam
  11. alahai ciannyer iman.. moga cepat sembuh dan aktif kembali..

    suka patung buaya tu

    BalasPadam
  12. mcm mana dengan keadaan iman skrang...?

    BalasPadam
  13. moga iman cepat sembuh..sian dia..
    btw, saya dah buat sticky post review untuk blog ni semalam..tahniah :)

    BalasPadam
  14. comel jer iman...merana tu kalau sakit gigi..kita dewasa pun kadang x tahan..

    BalasPadam
  15. siannya iman..kecil2 menahan sakit gigi..kita orang dewasa pun tak tahan bila kena sakit gigi ni...muga iman cepat sembuh

    BalasPadam
  16. beratnye iman..mudah2an iman cepat2 sembuh

    p/s: samleah UI dgn muhd gosok gigi mane yg dapat..mcm ade emas nk bukak habes mulut heheh

    BalasPadam
  17. tak tahu jugak petua. tapi harapnya iman cepat sembuh ye...

    BalasPadam
  18. ala kasihannya iman....
    kalau TA dah stanby ubat tahan sakit tuk kanak-kanak dlm petia ais...
    esok lusa kalau dah baik ...cepat cepat gi klinik....untuk anak TA.....

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...