بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 8 Ogos 2012

Cara untuk perluas carian enjin ke blog anda

Assalamualaikum


Saya ingin berkongsi cara untuk memperluaskan carian enjin untuk blog anda / rakan-rakan. Mudah sahaja cuma klik link yang ada di bawah dan masukkan URL blog anda / rakan-rakan di situ.

Yahoo!


MSN





Selain itu sila pastikan kedudukan site feed setting blog anda / rakan-rakan seperti di bawah ni :



Boleh klik link di bawah untuk ketahui lebih lanjut tentang blogger dan SEO. Hanya untuk mereka yang mahir. Kalau tidak pening kepala ;)

(setting untuk SEO ini hanya terdapat dalam new blogger interface)


Harap dengan info ini dapat membantu meningkatkan trafik ke blog anda / rakan-rakan. Saya juga masih belajar mengenainya.


p.s: Saya tak boleh masuk link Yahoo! tu... rakan-rakan boleh tak?


19 ulasan:

  1. Kakak jarang pun masuk dan guna sebab jenis tak kisahkan sangat.

    BalasPadam
  2. tq kongsikan info ... maklumlah rabun it hahahaha....

    BalasPadam
  3. tq berkongsi utuk mana2 yg x tau lagi tu kan!

    BalasPadam
  4. kak..pe function MSN 2 ek?

    BalasPadam
  5. wah...entry yg bgus..eca da sumbit dlu..tpi nak submit sekali lagi..kn tgh join contest seo.hehehe

    BalasPadam
  6. wani lansung xpaham psl ni hahaha....thanks sharing

    BalasPadam
  7. ayu kurang faham..cuba utk faham..hehe..tq share sis ;-)

    BalasPadam
  8. TQ sharing...

    Myra dah try kat google, kena masuk VW sampai 4-5 kali dok invalid terus frust...huhuuu

    BalasPadam
  9. nur pun buta iT gak ni,
    mmg xberapa faham..
    tapi mcm bagus je kalau guna ni kan..

    BalasPadam
  10. Thanks Rose.. Akakpun tak boleh masuk link Yahoo tu..

    BalasPadam
  11. Terima kasih sis sudi kongsikan disini.....

    BalasPadam
  12. assalamualaikum ummi...mekacih sbb berkongsi info ini...:)

    BalasPadam
  13. sy x faham la..pening nak faham bab-bab ni...huhu..

    BalasPadam
  14. Terima kasih share info ni ye ummi iman

    BalasPadam
  15. wahhhhhhhh akk dah mulee pening ;)

    x pandai bab2 nie huhuh

    ape2 pun TQ sharing dik ;)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...