بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 8 Ogos 2012

Al-Quran Penawar Sanubariku bersama Ashraff Muslim

Assalamualaikum


Suka tengok kapsul istimewa bersama Ashraff Muslim (sejuk je tengok muka dia), Al-Quran penawar sanubariku yang disiarkan selama 2 minit di TV9 sepanjang bulan Ramadhan ni. Banyak yang boleh dipelajari mengenai penggunaan ayat Al-Quran dalam setiap masalah yang sering kita hadapi.

Saya simpan di sini sebagai rujukan dan panduan.
  1. Masalah was-was : Surah Al-Hijr (15) Ayat 66 - 99
  2. Masalah jantung : Surah Al-Israq (17) Ayat 40 - 55
  3. Masalah keyakinan diri : Surah Al-Nur (24) Ayat 11 - 25
  4. Masalah anak bermasalah : Surah Yasin (36) Ayat 72 - 83
  5. Masalah penerang hati : Surah Ar-Rahman (55)
  6. Masalah rezeki : Surah Al-Waqiah (56)
  7. Ayat pendinding : Surah Al-Baqarah (2) Ayat 103 - 123
  8. Masalah kerunsingan : Surah Muhammad (47) Ayat 21 - 32
  9. Masalah akhlak : Surah Al-Hajj (22) Ayat 73 - 78
  10. Masalah kemarahan : Surah Toha (20) Ayat 120 - 135
  11. Masalah kanser : Surah Al-mukminun (23) Ayat 91 - 100

Sumber : http://www.tv9.com.my/

31 ulasan:

  1. minta izin share kat wall page saya yer...tq

    BalasPadam
  2. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  3. Akak terlepas la.. tak pernah tgk..
    Apa2pun thanks atas perkongsian ni..

    BalasPadam
  4. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  5. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  6. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  7. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  8. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  9. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  10. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  11. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  12. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  13. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  14. Tengok jugak..suka tengok ashraf muslim..:)

    BalasPadam
  15. Al-Quran dah lengkap untuk kehidupan kita.. kalau kita kajikan ummi iman...

    BalasPadam
  16. Tak pernah tgk.. tq sharing ye ummi iman :-)

    BalasPadam
  17. Assalamaulaikum wbth....

    hanks sharing ummi iman...

    BalasPadam
  18. sejuk mata bila memandang asyraf muslim ni..:))

    BalasPadam
  19. tak pernah tgk .... tq kongsikan kat blog ... (^___^)

    BalasPadam
  20. assalamualaikum ummi...menarik2 info ini mekacih yer...:)

    BalasPadam
  21. Rajin Rose catat, bagus sebab boleh dijadikan rujukan..

    BalasPadam
  22. nice dear..boleh dijadikan panduan ;-)

    BalasPadam
  23. Salam Perkenalan..

    Terima kasih diatas perkongsian ni. Semoga dapat dimanfaatkan bersama yang lain.

    BalasPadam
  24. bagus untuk rujukan kita kita :)

    BalasPadam
  25. ada gak tengok..tapi bila dh tersusun camni lagi bagus ni untuk rujukan..:)

    BalasPadam
  26. terima kaseh sudi berkongsi.. :)

    BalasPadam
  27. pernah tertgk sekali dua je.

    BalasPadam
  28. suke juga dgn dia nie
    teringat lak akk cerita
    aku masih dara .. ;)

    BalasPadam
  29. tk pernh tgk.. huh emm asraf memng cute

    BalasPadam
  30. xpernah tgk lagi...thanks kak sharing :)

    BalasPadam
  31. nak share kat semua kawan-kawan. thanks for the info sis :)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...