بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 3 Julai 2012

Senarai peserta segmen saya ada blog dan ulasan

Assalamualaikum

Hari ni baru berpeluang nak senaraikan para peserta segmen Saya Ada Blog. Dah lama tak guna laptop. Ayah Iman top up UMobile jadi bolehlah tumpang. Digi Internet saya berkubur seketika ;)

Terima kasih kepada mereka yang sudi join segmen saya baru-baru ni. Harap dapat sesuatu yang baik dari segmen ini. Saya masih lagi belum habis ziarah rumah peserta segmen. Aduh! maaf ya... agak tak teratur lagi masa yang ada. Malam tadi sempatlah update entri dan simpan di draft dulu. Sebenarnya sampai pagi juga. Dah jarang berjaga sampai pagi. Tidurkan anak dengan saya-saya tertidur ;)

Oklah sebelum melalut lebih panjang... ini adalah senarai peserta yang join segmen.

  1. http://mimialya.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  2. http://miaduniaku.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  3. http://ieedaz.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  4. http://ummuainries.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  5. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  6. http://sayangkudinadania.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  7. http://wanznoen.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  8. http://shanas-punya-blog.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  9. http://maszull.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  10. http://cxopportunities.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  11. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  12. http://kisahhidupnadeya.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  13. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  14. http://inilahcoretankehidupankami.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  15. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  16. http://hasmawani02.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-ada-blog.html
  17. http://eylaloveflapjack.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
  18. http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
  19. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
  20. http://izzdanceriteranya.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
  21. http://www.anamarzablog.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog-anamarzablogcom.html
  22. http://azatiesayang.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
  23. http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-ada-blog.html
Sesiapa yang sudi nak singgah dan baca entri mereka dan berkenalan dengan mereka bolehlah klik link di atas.

Apa yang saya dapat dari segmen ni. Bila melihat entri-entri terawal saya boleh mengagak sebab blog mereka ditubuhkan. Macam saya, tujuan saya buka blog adalah untuk berkongsi info dan juga kisah peribadi. Pada awal buka blog memang terasa kekok :) sebab apa... ayat pun pendek-pendek je. Terus terang saya tak pandai cari kawan. Bila tengok ada yang sudi follow blog saya masa tu, sukalah sangat sebab ada orang jumpa blog saya ;) Mula mendapat ramai kawan bila saya mula berjinak-jinak dengan giveway dan contest. Maka saya pun teringin jugalah nak buat. Setakat ni sudah 3 GA saya anjurkan.

Dari segi follow blog memang saya mengaku kurang buat blogwalking. Kebanyakan blog yang saya follow saya jadi silent reader je ;) ada juga tinggal komen tapi tak kerap. Blog yang saya follow jarang sangatlah nak follow saya balik haha (keluar gelak besar). Tak kisahlah... melainkan blog penganjur GA/Contest, mereka memang rajin follow kembali. Pada mulanya memang sukar terima kaedah i follow u follow back. Tapi sekarang saya tak kisah semua tu. Siapa yang follow saya.. insyaallah saya follow kembali. Takutlah ada yang berkecil hati. Tapi hakikat sebenar memang saya ikhlas follow mereka selagi blog mereka tidak mengandungi unsur-unsur tidak baik. Tapi ada tapinya... follow memang boleh follow tetapi mencari follower yang benar-benar setia dengan kita belum tentu.

Saya percaya kebanyakan yang mesra apabila sama-sama jengah blog masing-masing. Di situ memang terasa kemesraan dan kita tahu perkembangan mereka. Adakala memang susah juga nak singgah dalam satu masa melainkan cukup waktu. Cara yang paling mudah buat saya siapa yang rajin singgah dan yang saya juga suka ikut perkembangan akan saya masukkan dalam blog. Rasanya ini lebih kepada blog yang mengandungi cerita peribadi.

Panjang sungguh penjelasan ;) apa pun setiap orang ada pendapat dan pandangan mereka sendiri. Yang penting sokongan sama-sama rakan blog. Tanpa pembaca dan rakan terasa agak suram juga blog yang ada. Bagi saya blogger adalah seperti satu keluarga blog.


p.s: ada peserta segmen yang saya belum sempat singgah blog, baca entri dan follow. Sabarnya tunggu kedatangan saya ;) Saya ni jenis orang yang suka berterus terang.. jadi maafkan saya jika ada tersalah kata.



17 ulasan:

  1. hurmmmmmmmm akak ditangga pertama, hihihi

    BalasPadam
  2. la bila masa ni..terlepas lak ayu..huhu..ramai tu..tahniah dear ;-)

    BalasPadam
  3. ramai gak yang join..tahniah akak....hihi

    BalasPadam
  4. Wah... ramai yg turutserta Rose. Kenapa kakak boleh terlepas pandang. Kalau ikutkan kakak selalu juga masuk rumah Rose...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu juga k.zaki dtg rmh saya hihi. Byk sgt jemputan agaknya tu yg terlupa nk singgah. Saya pun tak sempat lg nk singgah ;) tetamu ni suka hati je bila nk dtg ;)

      Padam
  5. Itulh, zie pun dh tk berapa hrp sgt i follow ni... Yg penting ikhlas.. Mesra pun pntng tu... Dn jgn sombg, hope tak adlh blogger yg sombg kt sini... Cyg sgt korg

    BalasPadam
  6. insyaallah .. akk pi jalan2 umah mereka nanti
    seronok juga dpt baca kan ;)

    BalasPadam
  7. aik! sy terlepas nk join..takpe, pinjam list ni, nnt sy nak jengah2 blog mereka ye.. :)

    BalasPadam
  8. Setiap orang ada pengalaman berblog tersendiri kan..

    Tp yg penting apapun kita seronok kerana dapat menambahkan kenalan baru ;)

    BalasPadam
  9. c'jai pun jarang dapat bw mcm org lain ..selalu buat n3 auto publish..sebab tu dah setahun lebih berblog jumlah follower tak seramai mana.. tapi masa tu mmg tak kisah pun dengan jumlah follower, yang penting kepuasan hati sendiri (syok sendiri la ni), dapat menulis dan berkongsi maklumat hehe.. kebelakangan ni je ada rajin sket nk ber bw.. Apapun harap semua yg sertai segmen ni enjoy..

    BalasPadam
  10. Ui segmen dah habes ke? sempat touch n go je blog cuti2 ni heeh

    BalasPadam
  11. belum habis terjah..akan terjah juga...saya no2

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...