بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 18 Julai 2012

Masalah

Assalamualaikum

Sedih. Ada orang cuba hack akaun saya ke?. Tiba-tiba tak boleh guna application yang biasa saya guna tu. Tak taulah apa dah jadi tadi.

Mulanya saya post komen di blog orang, keluar skrin suruh taip password. Bila taip keluar word merah yang kata wrong password. Padahal tak silap pun password tu. Jadi saya cuba cari masalahnya. Bila log in guna safari di iPad ni takde masalah. Itupun kena verify dulu :( Cuma tak boleh masuk guna application yang biasa saya guna tu. Errornya, incorrect username/password combination. Tak ke risau dibuatnya :( boleh je buat entri guna safari tu, cuma susah nak add gambar. Kena ada URL baru boleh add.

Masih tak tahu apa punca masalahnya. Kenapa di Safari boleh tapi kat application dalam iPad ni tak boleh. Puas lah cari puncanya. Tak kisah lah janji saya boleh masuk blog macam biasa. Jangan tak boleh. Mau menangis :(

18 ulasan:

  1. mmg masalah tu!. neway selamat berpuasa yek

    BalasPadam
  2. skrg ni mmg musim fb/ blog kena hack kan...sape lh yg rajin sgt wat keje2 x pekdah ni...?huhu

    BalasPadam
  3. kenapa yer jd mcm tu...xdapat nk bantu akak sbb wani pun xtau nak buat mcm mana..mmg masalah ni

    BalasPadam
  4. Kakak pun ada masalah sebenarnya Rose. Kalau guna IE tak boleh buka blog kawan-kawan. Tapi kalau guna firefox baru boleh. Lagi satu kakak tak boleh follow kawan yg follow kakak, kalau nak follow kakak kena guna broadband. Sebab itu bila ada follower baru malam bila free kakak buka BB baru dapat follow back.

    BalasPadam
  5. salam Ummi Iman,
    semoga masalah ummi iman dapat diatasi dengan segera.

    BalasPadam
  6. alang-2 dah dapat log in, tukarlah password. :) itu antara langkah-2 penjagaan blog dan akaun... ^^

    BalasPadam
  7. sis, sorry x brpe faham soalan n x mahir pon pasal mende2 ni. stakat ni alhmdlh x pnh kne hack. cume skali due bile something wrong somewhere contohnye tetiber dye mntak verify code ke ape ke, sy akan 'clear history' kt leptop.. =)

    BalasPadam
  8. Siannya Rose.Akak lg la tak reti part2 mcm ni.

    BalasPadam
  9. alahai.. knp la ade y sgup nak hack2 ni ye.. sbb tu utk safety.. tiap kali xnak on9 msti logout

    BalasPadam
  10. Semoga masalah itu dpt diatasi.... Memang mau nangis kalo camni, maklumlah kawan pun dah ramai, takkan hilang camtu je....

    BalasPadam
  11. akak..kalau akak pasti dah log in blog, jgn log in lagi kalau tgh BW tetiba ade suruh log in semula..
    kes akak sama macam nur baca di blog ni..cuba akak baca, mana tahu kalau boleh membantu..

    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2012/07/blog-kena-hackedbengang.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanx cik nur. Baru singgah blog balqis. Akak dah buat mcm yg dia buat. Cuma nak masuk guna application iPad je tak bole. Sedih. Hrp jumpa juga jalan nanti. Insyaallah.

      Padam
  12. agak2 apps kt iPad tu yg nak kena bgi setting balik x?

    BalasPadam
  13. tak guna ipad jadik tak tahu la. hehehe... apa pun janji boleh guna walaupun guna apps lain.

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. mcm2 hal ye sekarang ni boleh jadi..

    BalasPadam
  16. alamak!!! kenapa yer.. hadoilah x blh nak nolong saya pun rabun IT huhuhuhuhu

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...