بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Isnin, 16 Julai 2012

Kemaskini facebook

Assalamualaikum

Tiba-tiba rasa nak kemas fb hari ni. Saya ada 2 akaun. 1 untuk kawan-kawan sama belajar & kerja, dan 1 lagi untuk keluarga. Pengasingan ni lagi mudah untuk saya berhubungan dengan mereka. Dulu ada satu tapi saya rasa macam tak sesuai nak campur adukkan kesemuanya.

Sekarang saya jarang buka fb gara-gara blog ni. Bagi saya blog buat kita lebih faham cerita seseorang berbanding fb yang hanya terhad dengan apa yang cuba disampaikan.

Saya ambil kesempatan nak minta maaf pada rakan blog yang add saya di facebook. Saya dah unfriend kalian dan yang baru add saya tak boleh nak accept. Biarlah kita berhubung melalui blog sahaja. Jangan salah faham dan terasa. Tujuan fb saya untuk cari kawan-kawan lama. Saya pun tak share entri blog di fb. Kalau mereka nak baca pandailah mereka cari ;) Harap memahami. Berat nak beritahu ni... saya takut orang salah faham. Kalau ada fanpage saya takde masalah nak like :)

p.s: Banyak gambar yang saya rasa tak perlu saya dah buang. Lebih-lebih lagi gambar rakan-rakan saya yang telah berhijrah. Alhamdulillah. Dulu ada orang tegur saya. Kenapa kawan kau tu seksi sangat. Saya kata biarlah itu urusan dia dengan Allah. Tapi dalam hati saya selalu doakan yang baik-baik buat mereka. Saya rasa mereka sendiri dah tahu perkara itu salah. Akhirnya mereka sendiri yang terbuka hati untuk berubah. Buruk baik kita yang tentukan bukan kawan kita. Kerana amalan kita yang akan dinilai nanti.

15 ulasan:

  1. tak pa..kita berhubung disini lg best..hihi..ayu jrg on fb;-)..untuk tau keadaan semasa kawan2 ja

    BalasPadam
  2. assalamualaikum ummi....oh mcm tu cite nyer yer...:)

    BalasPadam
  3. Hihi...sy xde masalah if nk add org yg xberapa kenal sbb sy byk join group...so since join groups ni ramai jugak yg request friend..

    tp dalam fb sy xde pape pun..gambar?ade la sekeping 2..update status? owh jarang sekali..biasanya kawan2 yg xberapa nk kenal mana ni kat news feed tu sy tak tick..xde la semak mana wall sy tu dgn org2 yg kurang dikenali ni...hehe

    BalasPadam
  4. assalamualaikum....

    betul tu... sy rasa lbh senang sy meluah perasaan di blog.. dan tak pernah pernah bg link ke fb pun.. sebab fb bile sy buat status selalu jadi salah faham huhuhuhuhu.. lain pulak jadinya yg komen ...

    BalasPadam
  5. Kakcik pun jarang 'berdendang' di fb. :)

    BalasPadam
  6. dulu nory pon slalu kat FB je, skrg ni lbh ke blog...bg nory, kwn2 kat blog ni lg jujur dlm menyampaikan sesuatu cerita..hehe

    BalasPadam
  7. wani pun jarang berfb hihih

    BalasPadam
  8. ada 2 akaun ye? baru je nak add UI punya fb hehe

    BalasPadam
  9. kdg2 je bukak fb

    p/s* memg kdg2 org yg seksi kite tak bleh hukum die mcm tuh je...satu hari nti org yg seksi tuh pasti akan berubah...

    BalasPadam
  10. blog memang sesuai untuk membuat cerita bergambar.... dan mudah faham cerita daripada FB.... FB sesuai untuk borak2x jee...

    BalasPadam
  11. akakpun der dua fb.. satu kawan satu sedara mara.... senang gitu...
    tapi memang jarang2 kat situ.. selalu kat blog dari dulupn....

    BalasPadam
  12. Sis pun kureng sikit ber fb ni.

    BalasPadam
  13. fb sy pun dah lama tutup..rasa lebih selesa berblogging jer..:)

    BalasPadam
  14. mama ade satu akaun fb je..skrg mmg lebih pada blog.:)

    BalasPadam
  15. saya pun dah lama deactivate fb saya...byk betul perkara yang x menyenangkan hati dan perasaan saya..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...