بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 15 Julai 2012

Iman kena gigit dan cakar

Assalamualaikum

Hari ni dalam sejarah ;) gara-gara minat sangat dengan kucing akhirnya makan diri. Terkejut ummi dia siap terjerit sikit tadi.

Alkisahnya lunch di Lady Fingers yang terletak di Bandar Botanik. Siang menu nasi campur. Sedap. Tu yang datang lagi.. (iklan sekejap)

Sambung balik. Lepas ambil nasi ajak Iman makan. Bila dia dah nampak kucing memang kejar kucing je lah. Tiba-tiba kucing tu tertiarap depan meja kami. Iman pun usap-usap kepala dan badan dia. Mula ok je.. tiba-tiba kucing tu macam marah pula. Sepantas kilat dia gigit dan cakar Iman.


Nampak tak garisan di tangannya tu.. lepas kena terus sapu minyak but-but. Iklan lagi... puas lah mencari minyak mestika Bayini ni. Akhirnya jumpa juga.

Lepas kena gigit masa saya basuh kan tangan dia tu bukan main lagi nangis sambil cakap "gigit... gigit" tulah dah bagi amaran tak mau dengar.

Dah kena gigit dan cakar pun tak serik. Pelik betul. Setengah budak dah fobia. Tapi sebab suka dia tak kisah pun. Bila tanya siapa buat. Dia diam je.. masih nak bela kucing lah agaknya.


p.s: saya masukkan link ni untuk siapa yang nak tengok dan tahu tentang minyak but-but http://ummi-iman.blogspot.com/2011/11/minyak-urut-terbaik-keluaran-hpa.html

21 ulasan:

  1. aduh...! sian Iman...Tapi bagus ada sifat kasih... pupuk lah sifat tu....

    BalasPadam
  2. taman botani kat klang ker...
    sian iman..garang gak kucing tu,...mia pun pernah kena tapi still minat kucing gak...er..minyak but-but tu ada jual kat mana yaa...camana rupa bentuk botol dia,...nak beli gak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kt Klang. Minyak but2 tu ada dlm entri sblm ni... nanti saya masukkan linknya.

      Padam
  3. alya pun suka kucing!!!tp suka tengok..pegang tak berani lg..and mama dia xkan bagi pegang kucing...huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selalu tak bagi. Smlm je bg peluang. Tp nasib kurang baik huhu

      Padam
  4. siannya dah calar..

    minyak but but yg HPA punya ke

    BalasPadam
  5. sian iman..xpe,orang yang sayang kucing ne,disayang Allah tau!. :)
    murah rezeki org yg pelihara binatang2 mcm ne.....

    BalasPadam
  6. ala kesiannye... sy guna minyak TYT jer.nnt bleh try minyak but but plak :)

    BalasPadam
  7. alolo cian nye ^^ suke punya pasal xkisah..

    BalasPadam
  8. As salam Ummi Iman,

    Iman kite mmg serupa lah suka jugak dgn gato! Miau..miau... manja tp xpernah lg kena cakar atau gigit... tak tahulah klau kena nnt serik ke tak... harap2 taklah... :)

    BalasPadam
  9. cianye kat iman . . ika pon takut kucing. hahahaha

    BalasPadam
  10. alahai... suka sgt kucing tapi kucing pulak tak berapa nak suka dgn iman ye....

    BalasPadam
  11. haaa tulah dia still x takutkan
    hurmm macam zahrien lahh
    lagi dia kejar kucing tuu aderlahh
    tapi dia akan ingat kucing tuu gigit dia ... ekke
    ciannn iman
    sib baik x banyak
    risau juga , kalau banyak kena bawa ke klinik , takut kuman

    BalasPadam
  12. Kesian Iman.. Budak2 memang suka kucing kot.. anak2 akak ni semua suka kucing.. sampai sekarang kalau nampak kucing pasti pujuk ibunya ni supaya benarkan diorang bela kucing..

    BalasPadam
  13. kuku kucing bisa tau... sy paling tkt kalau kucing cakar ni..

    BalasPadam
  14. la kesiannya iman..mesti sakit kan

    BalasPadam
  15. Anak lelaki mgkin mmg mcm tuh kot....x kan serik....dan x takuttt...berani gi tuh....Itulah anak jantan namenye...kan Iman kan...?

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...