بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 15 Julai 2012

Hai! Please call me back

Assalamualaikum

Saya baru tau dari kawan saya Zana cara untuk hantar message seperti di atas tu. Dia sms saya, saya pun reply tapi... tak boleh nak hantar sebab credit dah habis ;) tak lama lepas tu dia pun call. Cakap kat dia credit habis. Dia kata dah agak dah.. memahami sungguh kawan saya tu. Cuba yang tak faham mesti fikir macam-macam kan?

Katanya lain kali buatlah "please call me back". Macamana? Saya tanya. Tekan lah *126*taip no hp#. Oooooh manalah saya tau. Kesian kan? Yang belum tau bolehlah buat. Tapi jangan pula saja-saja nak save credit buat message macam tu. Takut orang tak puashati lah kan?

Tak tahulah ini untuk semua rangkaian atau untuk Maxis sahaja. Lupa pula tanya kawan saya tu.

Update: untuk yang bertanya bagi rangkaian Celcom. Di bawah jawapannya hasil dari pertanyaan rakan blog saya Eca. Terima kasih buat cikgu Eca.

untuk digi, kita gunakan talktime request.

gunakan *128#
pilih 1 - Akaun Saya
pilih 7 - talktime services
pilih 2 - talktime transfer
pilih talktime request
pilih Call Me Back
masukkan nombor kawan tu.

untuk Celcom:

RQ1 CALLME - 1(Nombor Kawan tu)

18 ulasan:

  1. saya selalu bt camtu kat suami saya..hhihiih..rasanya maxis jer kot sbb dari dl saya cuma gn maxis saja..

    BalasPadam
  2. Sis selalu buat mcm ni tapi kat hubby aje.

    BalasPadam
  3. ooo baru saya tau, saya pun nak buat cm tu kat fon ni,,tq for t info..

    BalasPadam
  4. my sis ada jugak buat macam tu. tapi since saya guna celcom saya pun tk tahu la. selalu mintak advance dari celcom kalau dah habis credit. hehehe... sempat la nak cari topup dengan RM2 yang diberi tu.

    BalasPadam
  5. thanks sharing.akak pun tatau.hanya tau guna hp buat call n sms je..lain2 selalu anak yg tolong buatkan hihihi

    BalasPadam
  6. tak pernah tau pun.. hehhehe tapi sekarang dah tukar pakai line celcom.. camno nak nak buat lg dah... kang hubby cakap u pakai line yang oi! ^_^

    BalasPadam
  7. tak tahu jugak, tak pernah guna pun tuk emergency,, tapi perlu tahu jugak tukan?

    BalasPadam
  8. baru tahu.. tq.. kongsikan info hihihihi...

    BalasPadam
  9. izan pun baru tahu ni...sbb izan pun guna maxis juga...

    BalasPadam
  10. kihkihkih wani pun baru tahu ni hahaha

    BalasPadam
  11. owhh mudahnya...sy pun baru tahu ni..:)

    BalasPadam
  12. uiks x penah tau pon..hehe..pasni nak kol hubby guna phidmatan ni lah..hihi..safe bajet..

    BalasPadam
  13. baru tau tuk maxis..hehehe..selama ne tahu tuk celcom & digi je..maxis ne baru lagi dlm 2thn,tpi xguna sgt..tuk fb & twtr je.

    BalasPadam
  14. bro aku masih x faham dgn cara membuat hi plese call me back untuk celcom tolong ulaskan mcm mna cara nk buat tu..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...