بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 24 Julai 2012

Glitterati status ditarik kerana google adsense

Assalamualaikum

Perasaan kecewa bila masuk Nuffnang hari ni status tiba-tiba bertukar kepada ahli biasa. Sedangkan status glitterati dah lama dipegang.

Walaupun Nuffnang kata boleh join sekali tetapi itu lah hakikatnya. Memang sukar diterima. Jika tak boleh beritahu secara jujur tak boleh. Kan senang. Nampak tak ayat mula nak merajuk ni :(

ME pun kena tolak. Hari-hari tengok tau jadi boleh tahu apa yang terjadi ;)

Patutlah ada baca komen orang sebelum ni dalam entri yang sebut boleh combine sekali iklan Nuffnang dan Google Adsense, orang tu kata status akan ditarik. Memang betul.

Jadi senang cerita iklan di blog tak boleh dimadukan. Isteri pertama setuju tapi tak rela (ikhlas) ;)

Saja kongsi kepada yang lain.


p.s: Terus cerai madu hari ni... :)

23 ulasan:

  1. aloo..sayangnya..!
    sebab tu nur takut nak letak iklan lain..
    tunggulah dapat habuan dulu..
    baru berfikir2 nak madukan ke tak..
    sekarang ni nur cuma letak nuffnang dgn churp2 je..status tu xditarik pun, sebab churp2 satu2nya madu yg di persetujui secara sah oleh nuffnang..hihiihihi

    BalasPadam
  2. alahai sayangnye.. sabar ye dugaan tu..huhuhu.. cepat je diceraikan ye :)

    BalasPadam
  3. tula pernah dengar jugak..tp klu tak da tu duit lg masyukk ok gk..ayu yg ada pn duit tak naik2..hehe

    BalasPadam
  4. tak aci btol incik nuff ni tau!dia xnak berkongsi kasih la tu.
    So macam mana?kena buang la ads sense tu ye?

    BalasPadam
  5. siannya...dulu status sy pnh kne tarik jd biasa sbb tempek iklan mangga....bila dh buang iklan mangga bru status tuh dibagi smula..

    BalasPadam
  6. laa Rose..nak buat camna tu..kak su pon x tahu pasal ni... x bole join ek?? nak kena baca betoi2 syarat2 nuff..

    BalasPadam
  7. akak mmg tatau pun pasal ni,ada iklan tu pun sbb member bgtau,fungsi2nyer pun baru je belajar sikit2..hehe

    BalasPadam
  8. Saaya punya glitterati pun pernah kena tarik. Yg tu sbb sy copy berita dari srt khabar tercopy sekali iklannya tanpa sedar..

    BalasPadam
  9. MQ tengok baru kena harini... Padahal mana ade iklan selain Nuffnang...

    BalasPadam
  10. oooooooo...begitu...
    minggu lepas tirana reg nuff....
    status non-ordenary..tak kisah lah....
    minggu nie cekk dah berubah lak......erm...pelik...

    pe pun TiranaAduka still new in nuffnang...x banyak sangat tau..

    so...tak pe.......yg penting happy bloging

    BalasPadam
  11. owwhhh..
    rsanya kalo google adsense xpe kan dgn nuff..
    tp xtau plok..rupanya setuju dlm pksa.. tu y kena tarik.. aduyaii

    BalasPadam
  12. wani ada dengar nuffnang ni sensitip sikit dia takmau kita curang dgn dia hihihi

    BalasPadam
  13. menjengah ummi disini..akak dah lama follow

    BalasPadam
  14. Pernah jugak kena tarik status glitterati dulu tapi selepas beberapa hari dapat balik ^_^

    BalasPadam
  15. saya baru check (lps baca entry ni) dan saya punye status pun dah turun jadi ahli biasa :(

    Reason: satu blog saya dah private atau tak dapat dikesan (sebab saya dah delete blog tu tp saya tak delete kat nuffnang). Takpelah rezeki ada insyaallah.

    BalasPadam
  16. nuffnang mmg tegas ye bab2 madu ni..hihi..

    BalasPadam
  17. Mama isha lgsg x reti bab2 status nuffnang ni hehehe

    BalasPadam
  18. iklan google adsense?.. macamana yer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ina taip je google adsense. Taulah iklannya macamana :)

      Padam
  19. apa benda ni..x faham sy..hikk

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...