بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 31 Julai 2012

Best Best

Assalamualaikum

Tengok tajuk agak-agak apa yang best tu? :) itu adalah sms yang saya terima dari AI. Pendek je tapi menyentuh hati ;)

Saya sms AI beritahu, saya dah masak sup ayam dan ayam goreng. Tengok ayam goreng lagikan? (yang tak baca entri sebelum ni, tak fahamlah ayat saya ni) Lepas tu AI balas best2. Kesian pagi tadi tak bangun sahur. Saya tidur tak sedar diri ;) alarm pun tak dengar :(

Sebelum tu dah sms cakap "sorry" sebab tak sedar masa sahur pagi tadi. Rasa bersalah tu yang rajin hari ni ;) tak lah sebenarnya perut dah lapar. Maklumlah masih cuti. Itu je yang ada untuk dimasak. Nak keluar memang malas-malas :( (penyakit home addict)

Bila AI tulis macam tu rasa besar hati dan buat diri berfikir yang seorang suami lebih suka masakan isteri. Masak juga boleh buat orang disisi kita rasa lebih dihargai. Macam kita makan masakan mak kita. Dan kita sebagai anak lebih berselera makan masakan mak sendiri (dan mak mertua juga). Mungkin sebab ada sentuhan kasih sayang di situ. Tak kira apa pun yang di masak, yang penting masak sendiri ;)

Tiba-tiba datang semangat untuk rajin masak. Jangan cakap saja ya Rose ;) warning diri sendiri :)


p.s: Status Nuffnang dah kembali glitterati :)

11 ulasan:

  1. betul tu...memang berbunga-bunga je hati ni kalau cik abang mesej mcm tu kan? Kalau abah auni, dia biasanya mesej "wah..sedapnya. Alhamdulillah. Terima kasih, sayang"...itu pun dah memadai....

    BalasPadam
  2. memang pun dikk
    bangga bila kita dpt masak sendiri
    hentam aje walau rasa macam x menjadi
    janji kita dah usaha utk masak sendiri
    nak2 kalau hubby puji @ anak2 .. mak aihhh
    tuhan sahaja yg tahu
    dari x pandai terus jadi pandai ekkee ;)

    BalasPadam
  3. wahh...lepas ni kena rajin2 lah..
    tapi kalau mari malas, apapun xbolehkan..huhuh

    status dah kembali ye...lepas ni kena ingat juga, jgn curang dgn nuffnang...hihihi

    BalasPadam
  4. yeaaaa leh buka pose umah k.ngah lak...rajin bini abe...kata abg kamal

    BalasPadam
  5. betul tu kak rose.. zie suka jugk masak.. tpi en hubby kesian kat kita kot coz ank kecil dia beli ja... kdg2 rasa free baru masak...

    BalasPadam
  6. selalu masak utk sahur..tu pun yg goreng2 je..time buka tak masak pasal byk membeli kat param n 1 more thing still dlm pantang. tak de lah masak sgt..huhu

    BalasPadam
  7. betul tu ummi iman.. mcm mama isha ni, kdg2 berbuka atau bersahur sendiri sbb suami keje shif..sedey gaklaa :(

    BalasPadam
  8. senang jer nak pujukkan .. masak sendiri hihihihi...

    wahh banyaknya iklan menari² mesti masyukkan...

    BalasPadam
  9. suami sy pun lebih suka sy memasak..tapi jarang nak puji..:)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...