بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Sabtu, 23 Jun 2012

Gambar ulangtahun kedua Iman

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu. Semalam dah ambil borang untuk buka akaun tabung haji. Isi di rumah. Susah bawa anak nak isi borang ni, nanti dia pun sibuk nak tulis juga ;)

Lepas ambil borang menuju ke rumah mak nak tumpang laptop adik upload gambar. Kes sayang duit nak topup internet ;) Kebetulan Iman dah muntah belakang ummi dia. Tabiat kutip benda masuk mulut masih tak hilang lagi. Susah juga nak tengok bila saya bawa kereta dia duduk dibelakang. Suruh duduk depan tak mahu. Takut aktiviti diperhatilah tu. Walau sekecil mana pun pasti dia nampak. Memang kereta kena sentiasa bersih. Mengantuk pun ya juga, tahan mata tu yang jadi pening agaknya. Kalau duduk rumah tak pula muntah. Harum semerbak dah kereta dengan perfume Iman ;)

Inilah antara gambar yang diambil buat kenangan. Kek Iman tu saya beli di kedai dekat dengan rumah je. Plan nak beli secret recipes tapi masa tak mengizinkan saya nak pusing jauh. Bila dah makan kek black forest ni rasa menyesal pula tak beli kek SR. Takde rezeki hari tu. Dijadikan lambat keluar rumah sebab Iman tidur petang tu. Kejut tak mau bangun. Tu yang ummi dia jadi kelam kabut. Ambil adik. Patah balik rumah solat maghrib. Baru keluar. Kebetulan terlupa nak ambil duit masa keluar ;) lepas beli kek terus pergi rumah mak.
Sementara tunggu adik balik beli KFC. Ajak anak saudara bergambar. Adik saya ogy ni memang suka join sekali ;)
Masa ni sepupu-sepupu Iman sedang nyanyi lagu Allah selamatkan kamu. Banyak kali ulang-ulang. Lagu happy birthday pun masuk sekali ;) masa ni Iman teruja tengok kek. Saya saja tambah set football dan kapal terbang tu. Masa ni adik saya tak balik lagi. Tak boleh tunggu dah saya mulakan je dulu. Yang penting 'rakan-rakan' Iman ada ;)
Resmi kek dengan mencuitnya ;)
Ummi tolong Iman potongkan kek. Iman suka dapat potong kek tu. Diam je. Tekun ;) tapi masa ni tengah buang aksesori tambahan.

Tak sangka dapat hadiah dari mak uda dan mak anjang. Mak uda bagi toy dan mak anjang bagi baju tidur. Terima kasih.
Akhir sekali masa untuk Iman rasa kek harijadi dia. Rasa sikit lepas tu dihancur-hancurkan kek tu ;) tak kena selera nampaknya. Harap Iman puashati dengan majlis tak seberapa ni. Lewat juga kami balik malam tu. Kebetulan ayah Iman pun lewat juga dan mula tak sihat akibat bawa motor dalam keadaan jerebu.

9 ulasan:

  1. gembiranya iman pitong kek... heppy birthday iman. jadi ank ummi yg baik yer..

    BalasPadam
  2. Cutenya Iman ni,geramnya tgk muka dia....happy birthday cyg moga jadi anak yg soleh.

    BalasPadam
  3. putihnye iman ni..selamat hari lair ke2 iman..lepas ni bolehlah mintak ummi adik lagi ;D

    BalasPadam
  4. amboi iman punyer kek tema ball gak ke???nk ganti kan khairul che fahmi ke

    BalasPadam
  5. comey lote iman ni rose...

    BalasPadam
  6. amboi iman happynyer...kek tu sedap nampak hihi

    BalasPadam
  7. moga iman membesar bagaikan juara.. tahun dpn jemputlah amir kalau ade potong² kek ni... ibu amir jual tpg kek coklat jer... nak buat kek ikutt mood hihihihi...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...