بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 29 Jun 2012

Formula cepat khatam al-Quran

Assalamualaikum

Salam Jumaat buat semua. Tertarik nak share cara atau formula untuk cepat khatam al-Quran. Rupanya mudah je nak khatam. Lebih-lebih lagi yang baru nak mula membaca masa bulan Ramadhan nanti.



Semoga ramai yang sempat khatam bulan Ramadhan nanti. Tapi jangan tunggu Ramadhan je baru baca ya ;) hari-hari kita boleh update blog dan facebook, maka hari-hari juga kita boleh baca kalam Allah. Peringatan untuk diri sendiri.

Sejak saya terbaca tulisan-tulisan yang menegur apa yang saya nyatakan di atas dan pernah juga tulis dalam blog sebelum ni. Alhamdulillah istiqamah melakukannya walaupun hanya satu waktu lepas solat. Malu pada diri sendiri bila baca teguran di atas ;)

Sama-sama saling ingat mengingati. Sayang kalian semua :)

p.s: Nak hadiah menarik? join giveaway ni.. http://www.koleksi1001resepi.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

12 ulasan:

  1. Bukan susah kalau bersungguh. Betul Rose kalau FB dan blog boleh berjam-jam diulek takkan tak boleh selepas solat maghrib/isyak habiskan satu juzuk...

    BalasPadam
  2. Insyallah, benda yg baik di kongsi... Sama2 kita mengupdatekan diri kita... Supaya lbih dekat dgn
    Allah..

    BalasPadam
  3. Untuk renungan dan amalan bersama.. TQ syer..

    BalasPadam
  4. InsyaAllah.. sama2lah kita lakukannya..

    BalasPadam
  5. InsyaAllah akan dipraktikkan....trime kasih berkongsi....

    BalasPadam
  6. InsyaALLAH...! kalau istiqomah, insyaALLAH boleh..

    BalasPadam
  7. insya Allah sekarang dah stat baca....thanks sharing :)

    BalasPadam
  8. Insyaallah kak...tima kasih kongsi kat sini :)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...