بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 25 Mei 2012

Kak Mah Tom Yam dan Kaya Kopitiam

Assalamualaikum

Baru-baru ni kami makan bubur nasi berlauk atau nasi air di kedai kak Mah Tomyam yang terletak di Jalan Sultan Ismail buat kali ketiga. Sebelum ni selalu makan nasi air yang terletak di Kampung Baru. Terletak bersebelahan dengan kedai jual keropok Terengganu. Di situ pun sedap.


Kedai ni terletak tak jauh dari traffic light. Kedainya terletak berhadapan Universiti Kuala Lumpur. Menu lain belum pernah cuba ;) cari nasi air je..


Menu simple je ayah Iman yang order


Mangkuk pun dia nak gigit ;)


Iman suka sangat bubur nasi kat sini. Sebab dalam buburnya dia ada letak agar-agar kering (tak tau panggil apa ;)) yang biasa orang letak dalam soto bersama hirisan mangga yang tak masam (yang ni tak bagilah pada Iman). Kalau datang sini mesti bertambah-tambah dia makan. Suka tengok.

Balik dari Sungkai baru ni singgah makan tengahari di restoran jejantas Sungai Buloh. Pertama kali makan di Kaya Kopitiam.


gambar di ambil dari tempat duduk ;) tak jelas sangat nama kedai


menu ayah Iman. Nasi kerabu. AI kata bolehlah. Sebab takde budu ;) saya punya nasi ayam panggang. Kenalah dengan selera. Sebab nasinya sedap dan lembut. Nasinya berwarna kuning. Sup dan sambalnya pun sedap.


Iman belikan KFC. Bukan makan pun nak bagi mainan tu je kat dia. Kan dia minat upin ipin. Tapi tak teruja pun... :( biasa-biasa je.. siap baling-baling ;) masa ni dia meragam sikit.

5 ulasan:

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...