بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 17 Mei 2012

Jawapan dari Nuffnang

Biarlah ada terbaca orang tulis tak boleh publish Email dari Nuffnang. Tapi saya rasa tak salah untuk kongsi. Saya tanya apa dia unik, cara dapat Buffered Earning (BE) serta boleh ke klik iklan dalam blog sendiri. Saya paste je.. siapa yang tak faham boleh translate guna google ya..

Jawapan untuk soalan unik
Views refer to how many times a page is loaded while Uniques refer to how many unique visitors have loaded your page. For example, if I’m to visit your blog now and refresh the page, I’ll contribute to 2 views but only 1 visitor. This is because I’m using the same IP to view your blog. Clicks refer to the action of a unique visitor moving their mouse cursor on an ad unit showing an advertisement from an advertiser and clicking on the left mouse button.

Jawapan untuk soalan BE
Now, in order for you to get a column for "Buffered Earning" in your "Earnings", you will first need to be selected by the advertisers to do CPM campaigns for them. There are several factors that would determine your chances of being selected for CPM campaigns.

As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you're very likely to be picked by them.

Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers' blogs better.

Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog's reach is suitable for their campaign or not. As such, we highly recommend for you to ensure that all your blogs' surveys are filled and updated from time to time.

Ini jawapan untuk soalan terakhir pula. Boleh ke klik iklan sendiri?
There is nothing wrong with clicking on your own ads if you are genuinely interested to know what it is all about, without the intention of generating income.

Harap membantu.

10 ulasan:

  1. HAI..FOLLOW SINI..

    Kite pon xpernah dah dapat BE
    xtau la nuffnang nih pilih org camne
    penah bg soalan tuh pon dia xbagi apa2..
    harap jer status gliterratti

    BalasPadam
  2. pernah gak dapat jawapan dari pihak nuffnang ni..

    suka bahagian soalan akhir tu, kira oklah akn.. :)

    BalasPadam
  3. Yup, kepada sesiapa yang tertanya2, inilah jawapannya kan :)

    BalasPadam
  4. senang bila nuff sendiri yg gtau kan..

    BalasPadam
  5. @Pink Lavender salam, terima kasih PL,
    Ini semua bergantung pada pengiklan. Dia nak letak dalam blog yang mana. Jadi penting letak ketiga2 iklan dalam blog.

    Setakat ni apa yang saya tanya diorang jawab dalam 1 hari je. Jadi saya ingat semua yg bertanya dia akan buat macam tu.

    Saya pun tak arif sangat. Cuma share apa yang saya tahu.

    BalasPadam
  6. perkongsian yg baik utk sapa2 yg ingin tahu lebih lanjut pasal nuffnang...

    BalasPadam
  7. Baru tahu...terima kasih berkongsi.

    BalasPadam
  8. As salam Ummi Iman,

    Seronok jgk ye baca2 ttg nuffy ni... :))

    BalasPadam
  9. sebelum ni saye tak pernah dpt BE pun..tahun ni baru dapat. kadang2 kena ikut perkembangan semasa..let say iklan tengah cite pasal kotex..kenalah rajin2 buat cite pasal kotex tu...cam tulah yg saye perasan blogger2 otai buat. Agak2 je..hehe

    apa2 pun memang kena rajin berblog..baru BE banyak dpt..hehe :)

    BalasPadam
  10. mmg ramai blogger yg tak tau pasal ni..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...