بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 18 April 2012

Portable DVD player Iman

Seperti yang pernah diberitahu dalam entri sebelum ni. Semalam ayah Iman dah belikan portable DVD player untuk Iman. Kecil lagikan.. habis semua nak dipegangnya ;) rasanya lebih berguna bila berada atas kereta nanti :) sebelum ni guna video kamera sahaja untuk bagi dia diam dan tidak boring atas kereta. Sampai lens kamera rosak.. nasib baik masih boleh dibetulkan. Memang itulah tujuan utama kami beli portable DVD player ni.. agar dia tak bosan atas kereta. Lebih-lebih lagi nak balik kampung ayah Iman yang jauh nun di Kelantan sana.

Inilah dia DVD player Iman
Philips Portable DVD Player - PD7030 (size 7" with USB)

Sesiapa nak beli.. setelah kami survey di kebanyakan kedai. Kedai HLK menawarkan harga yang paling murah = RM360. Tak sempatlah nak ambil gambar.. pinjam dari google :) rupanya sama sahaja macam di atas ni.

Saya nak tanya... antara Samsung Galaxy Tab dengan iPad mana yang bagus? Minta pandangan pada mereka yang dah guna.

Catatan tambahan atas permintaan Ummu Muhammad .

ambil atas tilam bucuk Iman ;)

Fungsinya:

Play your movies, music and photos on the go • DVD, DVD+/-R, DVD+/-RW, (S)VCD, CD compatible • DivX Certified for standard DivX video playback • MP3-CD, CD and CD-RW playback • View JPEG images from picture disc.

Enrich your AV entertainment experience • 7" TFT color LCD display in 16:9 wide screen format • Built-in stereo speakers.

Extra touches for your convenience • Enjoy up to 3 hours playback with a built-in battery* • Full Resume on Power Loss • Car adaptor included • USB connection for video, photo and music playback.


9 ulasan:

  1. ummi iman teriuma kasih bagi idean nih..kami mulenye nak beli destop tapi tgk yg ni lebih fleksible n harge pun mampu..yg di boleh gune dvd kan? nak cari jugaklah! terime asih banyak!

    BalasPadam
  2. ummi iman nak request buat satu entry tentang every single button yang ade kat portable dvd iman tuh..boleh ke? ;)

    BalasPadam
  3. @Ummu Muhammad DVD, CD, MP3 semua boleh. Insyaallah nanti saya buat entri mengenainya.

    BalasPadam
  4. As salam Ummi Iman,

    Apa khabar??? Iman sihat??? Untungnye Iman mcm2 dpt ye... :))...

    Kalau tanya saya, saya lg suka Ipad, sb boleh update blog, besar ckit compared dgn Galaxy Tab ;):)) hehehe... Berangan gak ni nak beli tp xtau lah bile...hik3 :)

    BalasPadam
  5. untung iman dapat ni ye...kalau saya kan rose suka lagi ipad..beso sikit..hehehe

    BalasPadam
  6. @Marya Yusof Salam Marya. Alhamdulillah sihat, Iman je masih batuk2 lagi.. 1st time kena teruk pula. Banyak kahak.

    Terima kasih bg pendapat. Kena survey harga kat Peru. Kot2 murah lg dr M'sia

    BalasPadam
  7. @fieda anak sorang mcm tulah fieda ;) kalau ramai susahlah sikit. nanti ada yg jealous :)

    sebab besar ya.. saya pula suka kecik2 senang nak bawa. erm.. apa pun byk lg masa nk buat pilihan ;)

    BalasPadam
  8. oh ipad lagi best ke..ni memang nak bagi muhammad main je hehe..tgk ipad kawan tak boleh masuk pendrive..susah jugak nak buat kije ibu die nanti hehe..nanti nak g carilah..laptop kite dah tercabut satu persatu dah huruf die..tak tahan dah..susah menaip hehe

    apepun tq banyak ye ummi iman!

    BalasPadam
  9. wah bestnya iman... syoklah iman pasni.. leh tgk mcm2.. :-)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...