بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Khamis, 2 Februari 2012

Coke tak halal


Temui gambar di atas dari dalam FB. Dan hasil carian di google temui info di bawah ini DI SINI. Di dalamnya terdapat lebih banyak maklumat mengenai Coke

Kesan daripada penyiaran artikel mengenai Coke mengandungi ekstrak daripada komponen babi yang disiarkan dalam Akhbar Al-Riyadh pada 20 Ogos 2006 telah menyebabkan kebanyakan orang ramai cuba mengelak dari membelinya. Ia diburukkan pula dengan penemuan kandungan kimia yang berbahaya sepertikarbonat berlebihan dan sebagainya. Senario ini bertambah kronik apabila hasil semakan mendapati Coke ini adalah produk Yahudi dan mereka yang menyokong dan membiayai aktiviti-aktiviti pengganas Israel.


Isu pengambilan Coke yang keterlaluan menjadi topik hangat di seluruh dunia

Namun begitu, hasil penyelidikan saintifik dan perubatan yang dijalankan oleh Dr. Mangoshada, Ketua Pusat Sains Dan Teknologi, Universiti Delhi di India telah membuktikan bahawa minuman Coke membawa kepada penyakit kanser kerana unsur utama yang diambil dari usus babi. Ini kerana ia adalah satu-satunya haiwan yang memakan kotoran, tahi dan air kencing yang membawa kuman maut dan mikrob. Hasil kajian juga mendapati kesan meminum Coke boleh membawa kepada kadar jantung lebih cepat dan tekanan rendah. Hanya dengan meminum 6 botol Coke dalam satu masa, ia boleh menyebabkan kematian segera.

8 ulasan:

  1. fuhh..tu dia....saya mmg dah lama tak beli air coke ni..sejak tgk kt fb org yahudi wat basuh jamban jer..

    BalasPadam
  2. Salam Umi Iman,

    Mmg sepatutnya diboikot produk ni dr dulu lg... alahai byk dah minum ni... skrg mmg xminum dah... erk...

    BalasPadam
  3. walau pun org tahu minuman bergas ni tak bagus tapi minum jugak..huhu
    dh lama tak beli coke..tak suka sgt pun sbb gas dia kuat sgt..

    BalasPadam
  4. Dah lama tak minum coke sebab tahu bahayanya... cuma sedih bila hidangan fast food rata2 menyediakan minuman seperti ini

    BalasPadam
  5. air coke sangat kuat gasnya...

    BalasPadam
  6. setuju dengan pandangan kalian.

    BalasPadam
  7. memang tak suka minum air gas, kalau pi fast food pon, kalau terpaksa pilih bese amik orange..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...