بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Terima Kasih

Ahad, 29 Januari 2012

Lawatan ke Planetarium Negara

Cuti raya cina baru ni.. (hari Selasa) ayah Iman ajak makan nasi ayam POP di Kampung Baru. Lepas makan tak tahu nak pergi ke mana. Saya ajak ayah Iman singgah Planetarium Negara.. mulanya AI malas nak pergi sebab tengok tangga yang tinggi macam gambar di bawah ni. Dah sampai... masuk jugalah..

Kali terakhir saya datang sini tahun 90an.. lama jugalah.. Di bawah ni sebahagian dari gambar-gambar yang kami rakamkan sewaktu berada di sini.

ni masa nak balik tapi letak awal-awal, sebab nak datang kenalah exercise dulu ya.. lebih-lebih lagi bawa anak kena dukung sambil naik tangga.. penatlah juga

masuk free sahaja tapi kalau nak tengok movie kena bayar RM 6.00. Kami tak tengok pun sebab nak kena tunggu lama juga.. ada waktu-waktu tertentu untuk tengok.

tengok muka Iman yang merah padam sebab kena panas sebelum masuk sini... takut dia tengok patung angkasawan tu..

perasan jadi angkasawan sekejap :)

lupa nama ruangan ni...

patung ni terletak depan pintu masuk.. siapakah beliau? cuba teka?

sekali lagi Iman hanya main jeling-jeling.. takut

bahagian yang Iman suka tengok.. sekarang minat sangat dengan kapal terbang pula..

ini pun sama... suka dapat tengok 'kapal terbang'

dalam tempat yang dipanggil planet merah

Iman yang sedang teropong... tapi tengok ke tidur Iman tu...

pemandangan yang dapat dilihat dari anjung tinjau

3 ulasan:

NoEn berkata...

last pegi sini mase sekolah rendah..huhu

Ummi Iman berkata...

lamanya ;)

fieda berkata...

saya duk jer KL tp tak pernah sampai lagi sini..huwaaa...