بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Selasa, 29 November 2011

Seharian di Banting


Semalam AI ajak pergi jalan-jalan ke Pekan, Banting. Saja pusing-pusing tengok apa ada kat sana. Masa on d way tu Iman tidur... ummi dia pun mengantuk juga.. terlelap sekejap. Sampai-sampai je AI tanya "nak beli tudung tak?" apalagi tengah pisat-pisat tu terus masuk kedai tudung Atika. Sebelum ni dah pergi kedai ni beli tudung untuk dipakai masa raya. Oklah.. tudungnya selesa dan kainnya pun berkualiti juga. Pilih-pilih akhirnya ambil satu... (dah pakai nanti tunjuk ya!). Cari juga kalau-kalau kedai ni ada website. Nampaknya takde.. Harganya cukup berpatutan. Memang dah jatuh cinta dengan kedai ni. 

Lepas beli tudung UI ajak AI pergi kerepek house. Dah alang-alang sampai banting singgahlah sini. Beli 2 jenis kerepek je buat kunyah-kunyah kat rumah.

tempat wajib cari kerepek time nak raya...

Ayah Iman sempat lagi bawa Iman main buai depan kedai kerepek sambil makan kelapa jelly yang ummi Iman beli.

Lepas tu kami pusing-pusing lagi jumpa kedai pakaian branded yang baru buka. Tak banyak sangat baju dan brand pun biasa-biasa je. Apa pun sempat juga beli 1 seluar untuk Iman.


masa ambil gambar ni.. AI kata gambar burger pun nak ambil. Baik search guna google lagi cantik gambar. UI kata saja.. lagipun gambar sendiri lagi menarik. Ada sentimental value betul tak?

Singgah McD.. sebenarnya nak cari toilet, dua-dua dah tak tahan. Takkan nak tumpang toilet je kot, AI pun lapar, makan sekalilah kat sini.... masa ni hampir pukul 6 petang.


UI ambil gambar mereka dari luar cermin..

AI sibuk layan Iman main... ummi dia masa ni sempat lagi on FB guna hp Nokia C3.. (siap bagitau lagi tu..) memang dah beritahu pun kan dalam ENTRI NI.... Dua gambar di atas ni pun di ambil dari hp.. masa ni online guna wifi free..

Habis je makan kitorang pun singgah Petronas solat maghrib dulu lepas tu balik rumah ambil tongkat. Masa dalam kereta sebelum sampai rumah adik UI telefon ayah mertua dia sakit kaki nak guna tongkat. Tu yang kami balik ambil tongkat dan terus hantar rumah dia.

Seharian duduk atas kereta. Iman pun dah letih. Sampai rumah mandikan dengan air panas, bagi susu terus tidur. Sebelum tu merengek-rengek juga, biasalah bila dah penat sangat macam tu lah. Nasib baik sekejap je..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...