بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Rabu, 23 November 2011

Maksud di sebalik warna pink



Hari ni petang baru ada masa buka lappy. Sibuk layan Iman, kalau tak nanti berebut sama nak duduk mengadap lappy. Buka-buka lappy tengok ramai juga rakan baru. Jadi hanya sempat singgah dan follow kembali blog mereka. Tak sempat pun nak tinggalkan pesanan di shoutbox. Terima kasih ya! sepanjang blogwalking ramai juga blogger pilih warna pink. UI dah cari lama maksud ni cuma tak sempat nak post lagi.

Disebabkan blog ni warna pink.. maka UI sengaja cari maksud disebalik warna pink atau merah jambu ini. Tak tahulah kenapa pilih warna pink. Mungkin sebab warnanya lembut dan sesuai untuk seorang wanita. Nak tahu apa maksudnya. Jom tengok apa yang UI jumpa setelah di search melalui google...


Pink Selalu mencuba yang terbaik bagi dirinya, ringan tangan, peduli dengan orang lain, namun tak mudah merasa puas. Cenderung memiliki peribadi negatif dan selalu berangan-angan memiliki cinta romantis seperti dalam dongeng.

CLICK SINI untuk tengok maksud warna yang lain.

lagi...

Merah Jambu :
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

CLICK SINI untuk tengok maksud warna yang lain.

4 ulasan:

  1. salam perkenalan...jom singgah blog aii...i follow..

    kita kawan kan .. :)

    BalasPadam
  2. pink selembut tuan blognya...hihi

    BalasPadam
  3. Qasehnya rania: siapa follow ummi iman insyaallah akan di follow kembali, melainkan blog mereka tak dapat dikesan.

    Fieda: luaran je nampak lembut hehe..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...