بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 23 September 2011

Cerita Raya Iman 2011

Tahun ni Iman beraya di Kelantan lagi... kali ni balik 2 hari sebelum nak raya.. bertolak malam senang sikit Iman tidur je dalam kereta..

Bangun pagi2 mandi sunat hari raya... tengok betapa seronoknya dia nak raya...
Salam raya dengan ayah... sedih je.. banyak buat salah ke?
dengan ummi pula.. suka pula..
bergambar dengan anak saudara dan sepupu ayah Iman
Raya ke-3 hadir kenduri kahwin sepupu kepada ayah Iman.. dan tolong apa yang patut
Raya ke-4 sempat lagi pergi Mundok (Thailand) naik perahu.. panas betul cuaca sampai hilang mood nak shopping.. hanya sempat beli kacang je..
Raya ke-5 pergi menghantar pengantin perempuan (sepupu ayah Iman) pula ke rumah lelaki...
Balik makan kenduri sempat lagi singgah pantai Sabak.. banyak dah berubah. Sepanjang persisiran pantai dah  dinaikkan tembok batu bagi mengelak hakisan..
Balik dari pantai Sabak pergi ke sini pula...
Seronoklah Iman dapat lepas kat sini.. penat nak kejar...
Sebelum bertolak sempat lagi teman ummi dia makan mee celup yang terletak dekat je dengan rumah ma tok Iman. Rasanya tak sesedap mee celup atas market Kota Bharu. Mee celup kak Ani... Soho oghe ngoyak sedak (kecek kelate pula). Walaupun dah 12 tahun bernikah dengan org Kelantan.. belum mahir lagi.. sebab malu nak cakap... tapi fahamlah apa diorang cakap.
Selamat tiba rumah raya ke 6... rehat tak jalan mana pun. Pergi rumah mak UI tidur 1 malam, jenguk atuk yang uzur di rumah pakcik dan pergi rumah along UI @ paklong Iman. Baru2 ni pergi rumah sepupu AI di Cheras.. mak mertua UI ada sana tolong masak.

2 ulasan:

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...