بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Jumaat, 6 Mei 2011

Selamat Hari Ibu

bersama mak di waterfront Kuching, Sarawak

Sempena hari ibu hari ini saya harap bukan untuk hari ini sahaja kita menghargai ibu kita. Dari saat kita dilahirkan hingga hembusan nafas terakhir kita wajib menghargai, menghormati dan menyayanginya walau siapa pun ibu kita.

Remaja hari ini bila sudah pandai berkawan sanggup melupakan ibu mereka kerana seronok berkawan. Tak terlintas ke difikiran mereka 'kawan' mereka yang sebenar adalah ibu mereka sendiri. Tanpa ibu siapalah mereka.

Kita akan lebih terasa dan terfikir tentang pengorbanan seorang ibu membesarkan anak-anak bila kita sendiri melalui proses yang sama. Betapa besarnya kesabaran dan pengorbanan mereka dalam melaksanakan tanggungjawab membesarkan kita.

Andai ada yang berkata ibu mereka bukan seorang yang baik dan dia tak patut hormat. Itu sama sekali tidak wajar dari segi agama. Saya nak share kisah yang berlaku di zaman Nabi Musa. Saya ada baca sebelum ni dari blog PakarHowTo. Semoga ianya menjadi pengajaran dan tauladan bagi mereka yang mengabaikan kedua ibubapa mereka.ini pula video yang buat saya tersentuh dan menitiskan airmata

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...