بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Friends

Ahad, 27 Mac 2011

Shopping Untuk Iman

Hari ni AI ajak keluar cari barang-barang keperluan Iman. Mula-mula kami pergi ke Cash Converter... AI saja jengok-jengok.. terjumpa pagar tangga @ baby gate dengan harga yang murah. Nak beli yang baru mahal. Rasa rugi pula sebab guna sekejap je. Ingat nak tempah (harga lebih murah) tapi dah jumpa ni beli jelah. Belum cuba lagi harap-harap masih kukuh. Coz tangan Iman memang kuat walaupun masih baby. Sempat lagi ambil mainan satu buat Iman (picture puzzle)

ni contoh baby gate yg dibeli di Cash Converter tadi (Iman punya putih semua)

Kemudian kami plan pergi Jaya Jusco, tak pergi yang dekat (Bukit Tinggi) tapi yang jauh sikit (Bukit Raja). Mula-mula plan nak beli sepasang je baju untuk Iman. Tapi jadi 5 pasang ditambah pula dengan mainan. Kalau ikutkan taknak beli banyak-banyak mainan tapi dah AI yang nak beli.. biarkan.. AI kata mainan yang buat dia pandai berfikir dan ada aktiviti di rumah.

inilah dia mainan yang dibeli...

dan ini pula baju-baju yg dibeli (baju tidur 2 psg, baju harian 3 psg)

Dah habis shopping terus balik rumah.. AI kurang sihat.. sakit kepala. Biasalah time cuti memang selalu kena sakit kepala. Tak taulah tak boleh cuaca panas sangat atau lambat makan. Kami bungkus je makanan di kedai nasi kandar penang di Port Klang. saya order mee goreng.. AI memang suka nasi kandar. Sampai rumah makan, dan tidur.. sebelum tu biasalah Iman time malamlah dia makin cergas. Dah penat barulah tidur.. itupun mengamuk juga sekejap. saya sapu minyak diperut dia bagi lagi susu buat kali ke-2. Barulah dia tidur... saya pun update blog dan sempat snap gambar barang yang kami shopping untik Iman tadi.

Oklah nak tidur... sebelum tu hari ni terlepas peluang nak tengok Majlis Perkahwinan Perdana, 44 pasangan pengantin bersanding serentak anjuran kerajaan negeri Selangor yang berlangsung di Masjid Nurul Amin, Kg Delek gara-gara AI sibuk ada kawan nak minta quotation renovate rumah dan singgah rumah mak saya sekali tampal bumbung yang bocor (bukan AI yg buat tapi tukang@biz partner).

Esok akan pergi ke Nurul Iman...

Update: Akhirnya pagar yang dibeli diberikan kepada adik (ogy). Kami beli yang baru

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih tinggalkan catatan di sini...