بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Terima Kasih

Jumaat, 11 Februari 2011

Hari Teman Kawan

Hari ni keluar teman kawan hantar borang Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS). Tapi kesian kawan saya tu salah tempat nak hantar dan dokumen yang dia bawa tak lengkap. Sepatutnya tak perlu pergi ke I-City (Pejabat TAWAS) cukup sekadar pergi ke pejabat DUN yang berhampiran.

ini borang TAWAS yang UI ambil tadi

nak tau kenapa anda perlu isi borang ini?
Kerajaan Negeri Selangor akan menghadiahkan tabung simpanan sebanyak RM100.00 bagi pendaftaran TAWAS. Pada usia 18 tahun, anak-anak ini berpeluang menerima RM1,500.00 seorang hasil dari pelaburan dalam TAWAS.

Syarat-syarat layak untuk mengisi borang ini:
  1. anak yang lahir di Selangor / Ibu atau bapa lahir di Selangor
  2. umur anak antara 0-11 bulan (bawah setahun)

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut sila layari laman web ini : http://mes.selangor.gov.my atau http://mes.selangor.gov.my


Balik dari sana singgah di Tesco Bukit Tinggi. Kawan saya tu nak beli kek Secret Recipe. Pilih punya pilih kawan saya beli kek Chocolate Indulgence (sebiji). Takkan tengok je.. dah lama tak makan kek Secret Recipe juga.. intai-intai tanya-tanya akhirnya beli kek Cheese Blueberry (1 slice sahaja) cukuplah share dengan ayah Iman.

Sambil tu cari-cari sandal di Bata tapi malang tiada saiz. Sempat lagi beli bedak compact (untuk make up orang) dan beli microfibre super mitti atau kain khas untuk lap habuk. Sampai rumah terus je lap habuk di celah-celah kerusi makan (semangat tu..) Oh ya! masa ni Iman dah pun melelapkan mata... dah penat berjalan dan memang time dia untuk tidur. Merengek dah tak tahan sangat mata dia tu nak lelap.

Tiada ulasan: